Welke zou jij kiezen

Welke zou jij kiezen

Zouden het zusjes kunnen zijn ? Wie zal het zeggen maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze veel met elkaar te maken hebben.

De linkse of nummerke 1 is verkocht en zwemt reeds geruime tijd in zijn eigen vijver, de andere, nummerke 2 is pas binnengekomen en zwemt nog in Arendonk.

Patroontechnisch zijn ze min of meer te vergelijken, maar dat zal voornamelijk wel komen door de sumi tekening op het hoofd. Maar het is vooral de uitstraling die een vergelijking opdringt.

Qua bouw is het gedeelte van het hoofd bij nummerke 1 sterker, breder en beter gevormd, terwijl het staarteinde bij nummerke 2 mij steviger lijkt. Bekijk ook even de filmpjes

Filmpje van nummer 1

Filmpje van nummer 2

Minpunten van nummer 2 is het rood in de vinnen en een piepklein wit venster in het patroon aan de rechterzijde van de koi vooraan.

De diepte van het beni is vergelijkbaar op het filmpje en voor zover ik me kan herinneren ook zoals het werkelijk was, het sumi is van goede kwaliteit. De teri van beide showa is meer dan goed. Qua grootte zitten ze op hetzelfde niveau, beide hikken ze tegen de 70 cm en zijn sansai.

Dus welke zou jij kiezen ?

Ondertussen is er een korte update gemaakt van de koi in opgroei 1. Af en toe moet je koi controleren en dan moeten er afstrijkjes gemaakt worden. Een filmpje is dan op zijn plaats, en het is altijd mooi om de evolutie te volgen….

De sanke 1811026 van Johnny. Een groot verschil met de sanke bij aankoop in november 2018

De tancho 1811059 nog niet verkocht. Ook hier is er een serieus verschil te zien toen de koi werd aangekocht

Ik ben toch benieuwd wat het resultaat zal zijn binnen 5 maanden, want zolang zullen ze hier nog verblijven. De filmpjes laten toch al serieuze beren zien voor koi die nu nog maar 9 maanden zijn.

Het zijn tosai na de overstroming, en daarom ook laat geboren.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240