Wie heeft er ervaring met paaien ?

Wie heeft er ervaring met paaien ?

Een tijdje geleden werd het zomer. Je hoorde het overal, de vissen begonnen te paaien.

De vraag die men mij stelde was wat er dan precies gebeurt en wat het met waterwaardes doet. Nu ben ik niet de persoon om er een gefundeerd antwoord op te geven, want het gebeurd zelden bij mij.

Wel moet je je realiseren dat het vijverwater in de vijver een hoop te verduren heeft tijdens de paai. Het zal niet vreemd zijn dat het vijverwater schuimt, ruikt en troebel is. Wanneer je nu het vijverwater zou gaan testen zal je hoogstwaarschijnlijk merken dat de waterwaardes niet meer kloppen.

Het is dan ook noodzakelijk dat er minstens 10% vijverwater ververst moet worden, en als het nodig is nog meer verversen. Het beste is om het voeren een week lang te stoppen, want er is voldoende eten en eiwitten in de vijver.

Laat het vijverwater weer stabiel worden, en maak je niet ongerust dat de koi niets te eten hebben. Zoveel eieren in de soep tussen de vele algjes en beestjes aan de zijkanten van de vijver, geeft voldoende energie.

Nogmaals, ik ben niet de juiste persoon om de vragen te beantwoorden, dus als er mensen zijn die meer ervaring hebben, worden ze uitgenodigd om "hun ervaringen" of "kennis" even in de reacties te vermelden.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml