Wij dachten alles gezien te hebben

Wij dachten alles gezien te hebben

Maar niets was minder waar. Goed weer, stralende zon, vriendelijke mensen, mooie koi, het begin was gemaakt.

Het was een hele ervaring voor de mensen uit onze groep die voor de eerste keer in Japan kwamen. Zij moeten dit echter zelf maar eens vertellen.

Aanvankelijk kon ik niets gekocht krijgen. De prijzen waren te hoog, of de koi voldeden niet aan onze verwachtingen. Plotseling was het dan zover. De eerste aankoop was een maruten kohaku van 56 cm, tevens de kleinste van al onze volgende aankopen, 9 in totaal, waarvan 2 tancho, 4 kohaku, 2 showa en 1 sanke. Als je dan bedenkt dat ze allemaal van de beste oyakoi zijn, 16 maanden, en dat ik van Daisuke heb afgedwongen dat deze koi een jaar in de mudpond mogen blijven, dan weet ik wel hoe ze er binnen een jaar uit zullen zien. Ik ben er bijna zeker van dat er enkele dik boven de 65 cm, zoniet 70 cm zullen zijn.

Onze hoop was vooral gevestigd op de showa's, onze stockpaardjes. Vooraf hadden we er 2 geselecteerd die we absoluut moesten hebben, maar waarvan we wisten dat dit niet zou gaan lukken. Het was spannend, en we hebben tijdens het bieden dikwijls op onze tanden moeten bijten om het bordje omhoog te houden. Bijna was ik ten einde raad, want de bedragen begonnen de spuigaten uit te lopen. Het lot besliste echter anders, en het was alsof nummer 21 weer eens mijn geluksnummer was. (dit was de nummer van mijn biedstokje). Het moment dat ik besloot te gaan stoppen, viel mijn tegenstander stil, en heb ik beide showa's in mijn verzameling kunnen toevoegen. Ben was door het dolle heen, en dat heb ik de rest van de dag geweten, want zijn mond heeft niet stilgestaan. Bovendien bleek dat na een gesprek van Maeda San en Ben, de gekochte showa voldeed aan de beoordeling van Ben. Dit was de enigste showa die de body van een sanke had, waarvoor de nieuwe bloedlijn (Mako) bedoeld was. Beide showa's hebben de potentie om groot te worden, en dit werd bevestigt door Maeda San.

Toen de veiling van de nisai voorbij was, begon de veiling van de tosai. We hebben hier 4 stuks van kunnen aanschaffen. 4 Kohaku, waarvan 3 ginrin. Een van de ginrin is een topperke in wording. We hebben in totaal dus nu 32 tosai die we mee naar Arendonk brengen.

Onze inspiratie is op, onze portemonnee is leeg, we hebben veel slaap tekort, maar ik moet nog 1 verhaal kwijt. Ik heb de 42 showa van verleden jaar niet kunnen fotograferen of filmen, wegens te hectisch. Niet van mijn kant, want ik heb alles uit de kast gehaald om ze toch nog te bowlen, maar Maeda San zei definitief NEE, en zijn wil is helaas wet, dat kan ik je garanderen. Ik hoop dat je hiervoor begrip kan opbrengen.

film-01

film-02

film-03

film-04

film-05

film-06

film-07

film-12

film-13

film-14

film-15

film-16

film-17

film-18

film-19

film-20

film-21

film-22

film-23

film-24

film-25

film-26

film-27

film-28

film-29

film-30

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137