Young Holland Koi Show

Young Holland Koi Show

Gisteren kreeg ik een mailtje aan met volgende tekst: 

"Ik heb alweer genoten van de filmpjes van de controle van de nieuwe koi .Alsook van de kleine showa waaronder die van mezelf .Ik doe met enkele vissen mee aan de "Holland young koi show online" en zou graag ook nog de showa 2003005 aan mijn deelenemers toevoegen.Zou het daarom mogelijk zijn om me nog een filmpje tussen de 15en 60 seconden van de showa te bezorgen inclusief enkele foto's ? Zou deze moeten binnendoen voor 15-05."

Als een vraag zo vriendelijk gesteld wordt, wat doe je dan ? Natuurlijk de showa uitzoeken en het filmpje maken en doorsturen met de maat van de koi. Het is geen vervelend werk, en het is in een wip en een zucht gebeurd.

Ik weet dat er een soort online Young Koi Show wordt georganiseerd, maar heb het niet echt gevolgd. Als er dus nog mensen zijn die mee willen doen en waarvan de koi nog hier rondzwemt, zoek dan even de informatie op en geef me een seintje om alsnog een recent filmpje te maken van de koi met de juiste groottte.

Ik moet er wel bijzeggen dat ik geen benul heb van de regels, en of er speciale wensen zijn bij het filmen van de koi. Zoek dat even op, of als er eventueel mensen zijn die de regeltjes kennen, geef het even door.

Ondertussen heb ik een link binnengekregen van deze online koishow. Hier kan je alle info vinden !

VAN WIE ZIJN DEZE KOI ?

Voor de laptop en computer kijkers

Voor de mobiele kijkers

Dit schilderij werd ergens gemaakt in 2008 denk ik, maar ik weet niet door wie, wel voor wie. De koi die erop zijn geschilderd zijn de eerste grote selectie koi die ik ooit zelf aankocht. De exclusieve midorigoi, was mijn lieveling en werd aangekocht ergens in de jaren 90 bij Aqua Milo, dat ondertussen niet meer bestaat. Ik weet dat een bepaalde persoon deze midorigoi nog wel zal herkennen.

De ginrin oshiba chigure werd aangekocht na de show in Arcen ergens in de buurt van Rotterdam en moet ook in de jaren 90 gebeurd zijn. Het was trouwens ook de 1ste keer dat ik op een show in Arcen was. Eén bepaald feit speelt me nog door het hoofd. Het was winter en er lag sneeuw. Op een bepaald moment hoor ik een geklapper in de tuin en ja hoor....de ginrin oshiba lag in de sneeuw te spartelen. Snel opgepakt en terug in de vijver gezet. Ik herinner me deze nog altijd bijzonder goed, want ik vond hem fantastisch. 

De tancho was een Momotaro tancho volgens mij, en dit drietal werd aan één en dezelfde persoon verkocht. Ik weet zeker dat veel mensen zich dit nog kunnen herinneren. Het was tevens het begin van Interkoi, in die tijd nog privé thuis. Het was onderdeel van een marktonderzoek om af te tasten of hier de nodige ambiance aanwezig was om dit verder uit te breiden.

TENSLOTTE NOG IETS VOOR U ?

klik op dezel link.

Meer afbeeldingen

Young Holland Koi Show: afbeelding 1
Young Holland Koi Show: afbeelding 2
Young Holland Koi Show: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Wim DW

555


Willy

555

Matthijs

555

Willy

@Matthijs 555


Matthijs

555


Matthijs

555

Johan D

555

Matthijs

@Johan D 555


interkoi

555

Matthijs

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml