Young Holland Koi Show

Young Holland Koi Show

Gisteren kreeg ik een mailtje aan met volgende tekst: 

"Ik heb alweer genoten van de filmpjes van de controle van de nieuwe koi .Alsook van de kleine showa waaronder die van mezelf .Ik doe met enkele vissen mee aan de "Holland young koi show online" en zou graag ook nog de showa 2003005 aan mijn deelenemers toevoegen.Zou het daarom mogelijk zijn om me nog een filmpje tussen de 15en 60 seconden van de showa te bezorgen inclusief enkele foto's ? Zou deze moeten binnendoen voor 15-05."

Als een vraag zo vriendelijk gesteld wordt, wat doe je dan ? Natuurlijk de showa uitzoeken en het filmpje maken en doorsturen met de maat van de koi. Het is geen vervelend werk, en het is in een wip en een zucht gebeurd.

Ik weet dat er een soort online Young Koi Show wordt georganiseerd, maar heb het niet echt gevolgd. Als er dus nog mensen zijn die mee willen doen en waarvan de koi nog hier rondzwemt, zoek dan even de informatie op en geef me een seintje om alsnog een recent filmpje te maken van de koi met de juiste groottte.

Ik moet er wel bijzeggen dat ik geen benul heb van de regels, en of er speciale wensen zijn bij het filmen van de koi. Zoek dat even op, of als er eventueel mensen zijn die de regeltjes kennen, geef het even door.

Ondertussen heb ik een link binnengekregen van deze online koishow. Hier kan je alle info vinden !

VAN WIE ZIJN DEZE KOI ?

Voor de laptop en computer kijkers

Voor de mobiele kijkers

Dit schilderij werd ergens gemaakt in 2008 denk ik, maar ik weet niet door wie, wel voor wie. De koi die erop zijn geschilderd zijn de eerste grote selectie koi die ik ooit zelf aankocht. De exclusieve midorigoi, was mijn lieveling en werd aangekocht ergens in de jaren 90 bij Aqua Milo, dat ondertussen niet meer bestaat. Ik weet dat een bepaalde persoon deze midorigoi nog wel zal herkennen.

De ginrin oshiba chigure werd aangekocht na de show in Arcen ergens in de buurt van Rotterdam en moet ook in de jaren 90 gebeurd zijn. Het was trouwens ook de 1ste keer dat ik op een show in Arcen was. Eén bepaald feit speelt me nog door het hoofd. Het was winter en er lag sneeuw. Op een bepaald moment hoor ik een geklapper in de tuin en ja hoor....de ginrin oshiba lag in de sneeuw te spartelen. Snel opgepakt en terug in de vijver gezet. Ik herinner me deze nog altijd bijzonder goed, want ik vond hem fantastisch. 

De tancho was een Momotaro tancho volgens mij, en dit drietal werd aan één en dezelfde persoon verkocht. Ik weet zeker dat veel mensen zich dit nog kunnen herinneren. Het was tevens het begin van Interkoi, in die tijd nog privé thuis. Het was onderdeel van een marktonderzoek om af te tasten of hier de nodige ambiance aanwezig was om dit verder uit te breiden.

TENSLOTTE NOG IETS VOOR U ?

klik op dezel link.

Meer afbeeldingen

Young Holland Koi Show: afbeelding 1
Young Holland Koi Show: afbeelding 2
Young Holland Koi Show: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

10 reacties

Wim DW

ik vind de schilderij een zeer mooie achtergrond - misschien moet je deze voor een tijdje houden ......


Willy

En of we deze midorigoi nog kennen.... ik had mijn voorkeur voor deze reeds laten weten, maar iemand uit Arendonk kwam, zag dat het goed was, en foetsie was mijn specialleke. Zelden nog zulke mooie en afgetekende midorigoi\'s gezien in onze contreien.

Matthijs

Oei... kaapte Bompa hem voor je neus weg Willy? Maar soit.. met je huidige bestand mag je ook alleen maar SUPER content zijn.. pwoah wat een koi.. stuk voor stuk vissen die mij enorm bekoren!

Willy

@Matthijs Ook wij zijn er happy mee. En dan te bedenken dat er eentje de meter aantikt, 10 meer dan 80cm ( zelfs je favoriet de kin kikokuryu), en alle kois nog vrij jong zijn ( Virgin is de oudste, wordt 11j.) Ook de kleurpatronen worden constant sterker en feller, zitten hier wel een 3 à 4m in algenrijk water tijdens de zomer.


Matthijs

Ik zou dolgraag eens komen kijken / updates zien Willy... De kiko over de 80... das heel zeldzaam.. maar ze is dan ook bloedgoed! Genieten is onze hobby toch echt wel he 😄


Matthijs

Heel bekend die foto... Fredjekoi ;-)

Johan D

Matthijs , volgens mij ben jij een levende encyclopedie ! :)

Matthijs

@Johan D Haha... betreffende Interkoi kan ik dat wel beamen... Verder valt t wel mee toch 😄


interkoi

Hij was er dan ook vanaf het eerste ogenblik van het bestaan Interkoi bij Johan D.

Matthijs

@interkoi En nog altijd content! Al koop ik eigenlijk niets meer bij.. ik voel me maar bij 1 dealer echt 100% thuis en dat is en blijft Interkoi


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240