Yumegoi, droomkoi van Hisashi Hirasawa

Yumegoi, droomkoi van Hisashi Hirasawa

Gedurende het wachten op enige activiteit van de ouderdieren bij de 'Jinko', de kunstmatige kweek bij Koi die ik gedaan heb tijdens mijn meest recente verblijf in Japan, heb ik genoeg tijd gehad om met Hisashi-san over van alles en nog wat te praten. Dat 'van alles en nog wat' beperkte zich natuurlijk tot de Koi, tsja waar moet je het anders over hebben in het land van de rijzende zon.

Na veel gepraat over en weer, vroeg ik Hisashi-san om zijn Yumekoi te tekenen. Yumekoi betekent letterlijk "droom Koi." Stoor je niet teveel aan het frame van de Koi op de tekening, die heb ik namelijk getekend...

De droomkoi van Marudo is dus een Maruten Sandan Sanke, een driestaps Sanke met een tancho vlek. Ik zal gelijk eens mijn aantekeningen bij de tekening nader toelichten, want dit zal waarschijnlijk wel wat vragen opgeroepen hebben. Het is mijn letterlijke vertaling op de woorden van Hisashi-san. Ik heb het dus zo opgeschreven zoals hij het mij vertelde, maar mijn Japans is nog niet zo denderend dat ik het mooi genuanceerd kan opschrijven. Sommige dingen komen dus botter over dan dat Hisashi-san het daadwerkelijk meent.

Alle vinnen wit, geen tejime. Tejime is slechte kwaliteit, lelijk vies:

Marudo is duidelijk geen fan van tejime (of tejima) in de vinnen. Tejime zijn de zwarte strepen op de vinnen van de Sanke. Dit komt volgens Hisashi-san lelijk over en verstoord de rust van de Koi. In mijn ogen is Tejime wat losstaat van de borstvinaanhechting juist een teken van hoge kwaliteit en stabiel zwart, daarnaast hebben redelijk wat Marudo Sanke Tejime, welke ook erg hoog van kwaliteit zijn. Daarnaast is de enige Grand Champion van Marudo een Sanke geweest met Tejime. Het ideaalbeeld van Marudo is echter een Sanke zonder Tejime. lees verder.....

Copywright Bram Rohaan

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052