Zaterdag 26 juni - Presentatiedag

Zaterdag 26 juni - Presentatiedag

Zaterdag 26 juni zal ik 20 tosai presenteren, waarvan 10 showa Sekiguchi en 10 kohaku Yamatoya. Alle koi zijn buiten proportionele kwaliteit. Het is niet enkel een kunst om ze aan te kunnen kopen, het is tevens een voorrecht om ze te mogen presenteren.

Vanaf 12 uur zullen ze te bezichtigen zijn, zodat men ze rustig kan bekijken, en eventueel kan bespreken. Ondertussen zal er een tafel met delicatessen klaarstaan voor de deelnemers. We zijn er nog niet uit wat dit gaat zijn, dit kan een koud buffet, maar ook een barbecue zijn. Hierover moet ik nog even nadenken, maar geloof me, we zorgen dat het in orde is. Vanaf 13.30 zullen we de tateshita één voor één in een bowl zetten en ze voorstellen zodat mogelijke kopers de gelegenheid hebben om ze afzonderlijk te bekijken, en eventueel de koop te bevestigen.

We zullen ze op de volgende manier aanbieden.

1-Je koopt een tosai en neemt hem mee naar huis.

2-Je koopt de tosai en laat deze tot eind oktober rondzwemmen bij interkoi. Nadien zetten we de koi in onze groeivijver tot ± 15 april volgend jaar. Op dit ogenblik zijn de showa 30-40 cm en de kohaku ± 25-35 cm. Het verwachte groeipatroon tot volgend jaar is 12-25 cm.

De prijzen:

Indien je de koi dadelijk mee naar huis neemt bedraagt de prijs 600 euro/koi

Indien je de koi bij Interkoi laat doorgroeien tot volgend jaar april bedraagt de prijs 500 euro.

Het verblijf tot eind oktober bedraagt 100 euro te betalen voor 30 oktober. Het verblijf van november tot april in de groeivijver bedraagt 250 euro, te betalen voor einde maart 2011. Meerdere aankopen per persoon zijn mogelijk.

De koi die nog overblijven zullen op een later te bepalen tijdstip geveild worden, terwijl de mogelijkheden voor de groeivijver gehandhaaft blijven. Hierover later meer nieuws.

Special:

De koi die op zaterdag 26 juni verkocht worden en de koi die nadien via de veiling verkocht worden, en in de groeivijver zullen verblijven, zullen volgend jaar op een speciale dag samengebracht worden om te evalueren en te beoordelen. Analoog aan de jaarlijkse Momotaro happening zullen de kopers een stem op de beste koi mogen uitbrengen. Er zal dus één winnaar van de kohaku zijn en één winnaar van de showa. De winnaar zal een prijs ontvangen, en iedere deelnemer zal sowieso een troostprijs krijgen. Dit moet een gezellige bijeenkomst worden.

In de loop van deze week zullen alle aangeboden koi verschijnen op de website. De presentatiedag zal enkel plaatsvinden als er een minimum van 10 deelnemers is bereikt.

Bij overlijden/ sterfte, mag je een andere koi kiezen voor dezelfde prijs. Voor een beschadiging of indien de koi niet goed ontwikkeld wordt geen verantwoordelijkheid genomen, maar je mag aannemen dat we ons uiterste best zullen doen voor het best mogelijke resultaat. Mocht je echter niet tevreden zijn, is er altijd overleg mogelijk om eventueel in te ruilen.

Wij maken ons sterk dat alle tosai zijn uit het hogere kwaliteitsegment komen, met de hoogst mogelijke scoringskansen voor een optimale ontwikkeling. De verhouding prijs/kwaliteit is buiten kijf, en de intrensieke waarde van deze koi is ontegensprekelijk hoger. De groeivijver zal minimaal bevolkt worden om een zo hoog mogelijk succes te verwezenlijken. Er zullen regelmatig updates gehouden worden van deze koi. (telkens bij controle)

Om aan deze promotiedag te kunnen meedoen, is het nodig om je in te schrijven.

De deelnemers krijgen een nummer toegewezen. Tijdens de voorstelling kan je je nummer omhooghouden, waardoor je aangeeft dat je de koi wil aan kopen. Indien er meerdere mensen interesse hebben voor dezelfde koi, zal er een faire loting plaatsvinden tussen de geinteresseerden. Inschrijven is geen verplichting om te kopen.. Stuur een mail naar arendonk@interkoi.eu en vraag je deelnemingsnummer aan.

Ze beloven 23° met een stralende zon. Laat ons hopen dat we met deze aktie het vuur in de koibelevenis levend kunnen houden, maar vooral dat we er een fijne dag van maken. Indien er mensen zijn die wel aanwezig willen zijn, maar niet willen deelnemen aan de presentatiedag, die zijn zoals altijd ook welkom.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137