Zaterdag 28 april, herschikkingsdag

Zaterdag 28 april, herschikkingsdag

Ik moet mijn huidig bestand gaan herplaatsen om de nieuwe vissen die binnenkomen, goed op te kunnen vangen.

Het is nog wat puzzelen, en hopen op beter weer, maar volgende week zaterdag zullen we dit koppelen en organiseren we een herschikkingsdag.

De vijvers die vrij moeten komen voor de opvang van de nieuwe vissen, moeten vrijgemaakt worden, want 2 mei komen de nieuwe vissen aan. Wij zullen dan zaterdag de grootste vijver leeg gaan maken, en één van de binnenvijvers, zodat we de grote jongens op kunnen vangen. In totaal komen er een 40-tal nieuwe gasten aan, waarvan een 15 tal jumbo en een 25 tal tosai.

We gaan dit niet even gewoon doen, maar in het bijzijn van diegenen die hier bij willen zijn. We gaan iedere koi één voor één bowlen, bekijken, keuren en een nieuwe plaats geven. Tegelijkertijd hebben de mensen de gelegenheid om deze koi te kunnen zien, en hun evolutie te bekijken. In het totaal gaat dit toch over een 25 nisai en sansai van om en bij de 50-65 cm.

Het zijn wel stuk voor stuk goede koi met een goede toekomst voor zich, en indien er mensen zijn die op deze dag eventueel een goede nisai wil aankopen, waag je kans. Ik beloof heel soepel te zijn volgende week zaterdag, want ik moet gewoon plaats maken voor de nieuwe koi, en overbevolking is nooit goed.

Moesten er nog mensen zijn die over de mogelijkheid beschikken om hun koi op kunnen komen halen, dan ben ik er dankbaar voor, want overzetten is een stap die ik altijd probeer te vemijden, en een dubbele overstap is helemaal niet op zijn plaats.

Ondertussen is mijn "hulpnet", waar de koi zolang moeten verblijven tot ze opgehaald worden, stilaan vol aan het geraken. De taniguchi tosai zijn dankbaar geëvolueerd, en velen zijn zeer gecharmeerd door deze goede selectie. Waar ik me iedere week weer over verbaas zijn de tosai Momotaro, die een geweldige vaart en ontwikkeling hebben genomen. De moeite om te bekijken.

Hier zie je de uitverkorenen van gisteren, die zolang het weer het niet toelaat in een apart net, mijn hulpnet, worden gezet. De meesten zijn rond de 30 cm met enkele uitschieters, en ik kan er niet genoeg op drukken hoe dankbaar deze koi wel zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240