Ze kwamen uit het Noorden

Ze kwamen uit het Noorden

Men zou ze de Noormannen kunnen noemen, want het waren 2 stevige bonken…Ze kwamen enkele teakhouten beelden brengen waar ik een zwak voor heb.

Ze waren echter wel onder de indruk van de koi die we aan het bowlen waren en bij nader inzien vonden ze het wel geweldig om wat teak houten pronkstukken om te wisselen tegen een koi…

Succes ermee mannen, want zowel de koi als de teakhouten beelden zijn het waard om gezien te worden. Een ruil waar ik eigenlijk nooit aan zou gedacht hebben.

Ze poseerden dan ook trots met hun nieuwe aanwinst vooraleer ze richting het Noorden reden, toch wel een tocht van om en bij de 300 km.

Het was trouwens karashidag gisteren, want werden er een hele tijd geen karashi verkocht, gisteren werden er plots 2 potentiële jumbo opgehaald.

De keuze was vrij snel en eenvoudig, want hun voorkeur was al snel duidelijk en de kwaliteit van de karashigoi lag dicht bij elkaar.

Er zijn nog 2 exemplaren over, waarvan de grootste het minste succes heeft, en wij bedanken dat ze hem niet genomen hebben. Wij denken dat deze wel eens bijzonder groot zou kunnen worden, niet volgend jaar, maar binnen enkele jaren, en de grootte van de schubben laat veel dromen nog onbeantwoord. Wij houden echter van dromen.

Er moesten gisteren een x-aantal koi gebowld worden die geschikt moeten geacht worden voor de show. Daarom moeten we ze bowlen en deze kohaku zou eventueel geschikt zijn.

Het was een hele arbeid om een mooie selectie te maken. Welke er meegaan zal ik momenteel niet zeggen, maar de keuze valt op een aantal koi die we in dit filmpje bowlen.

De Grand Champion B van de Euregio koishow wordt op verzoek van Toon ook opnieuw ingezet op de show. Maar daar zal iederen enkel van kunnen genieten, want het is een prachtkoi.

Naast de koi die eventueel geschikt zijn voor de show, heb ik nog wat andere filmpjes gemaakt van koi die ik de moeite waard vind en waar ik zelf een zwak voor heb.

Wat zou je zeggen van een kohaku die niet alleen meer dan 80 cm is, maar tevens de harten kan stelen door haar uitstraling.

Dit is één voorbeeld, een echt troetedier en dit is het 2de voorbeeld.. Allebei de koi zijn zalig om in je vijver te zien zwemmen, maar voor de show komen ze iets te kort. Is dat een probleem ? Voor mij niet hoor !

Voor nieuwe klanten doen we graag een kleine uitleg om het verschil uit te leggen in kwaliteit en tevens hadden wij de gelegenheid om deze kohaku te monsteren.

Als allerlaatste filmpje wil ik nog een showa laten zien waar we veel tijd in steken. Niet omdat ze zo groot zal worden dit maal, maar gewoon omdat ze zo interessant is voor de toekomst.

Koi laten ontwikkelen is nog altijd het mooiste wat er is, zeker als het positief is, en dit is daar een perfect voorbeeld van. Of ze zal worden wat wij ervan dromen is nog maar de vraag, maar het plezier om ze op te volgen hebben we in ieder geval.

TER INFORMATIE

Vandaag zal ik aanwezig zijn van 10.00 tot 11.00 uur tenzij je een afspraak even nadien wil maken, dan moet je me even contacteren.

Volgende week tijdens de show in Arcen heb ik geen stand ditmaal. Ik zal zaterdag wel open zijn, dus je kan gewoon komen, en zondag zal ik aanwezig zijn op de show.

Voor diegenen die interesse hebben voor de beelden van teakwood....kom gewoon even langs, het is de moeite om te zien. Ik vind ze geweldig en het past bijzonder goed in een natuurlijke tuin.

Ik zou trouwens bijna dit filmpje nog vergeten.....een partij mooie koi hoor !

Meer afbeeldingen

 Ze kwamen uit het Noorden: afbeelding 1
 Ze kwamen uit het Noorden: afbeelding 2
 Ze kwamen uit het Noorden: afbeelding 3
 Ze kwamen uit het Noorden: afbeelding 4
 Ze kwamen uit het Noorden: afbeelding 5
 Ze kwamen uit het Noorden: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137