Ze kwamen voor de benigoi

Ze kwamen voor de benigoi

Uiteindelijk werden het 3 dankbare koi met een goed toekomstperspectief.

Er werden vele vragen gesteld, er werden vele antwoorden gegeven. Bjorn en Sjaak wilden ook zoveel mogelijk informatie vergaren, maar op enkele uurtjes zoveel leren, waar je normaal jaren voor nodig hebt, is een ander gegeven.

Ik heb er een mooi filmpje van gemaakt volgens mij, en hoop dat de muziek goed is gekozen, want Sjaak is muzikant. Ik vind het filmpje nog bijzonder goed geslaagd, in ogenschouw genomen dat ik weinig filmpjes en foto's ter beschikking had. Je kan tenslotte niet de koi presenteren, je best doen om te verkopen, en dan nog foto's en filmpjes maken...

Wij proberen de vragen dan ook zo goed mogelijk te beantwoorden, en ik wil daar toch een kleine kanttekening bij maken. De informatie die wij geven is gebaseerd op onze kennis en onze wijsheid. Dit wil niet zeggen dat we altijd gelijk hebben, of dat we het beter weten, maar het is datgene wat wij uit ervaring en kennis door de jaren hebben vergaard.

Ook is het zo dat je niet alleen kennis moet hebben, maar je moet het kunnen zien. Dit aspect wordt wel eens vergeten. Er zijn mensen die alles kunnen leren uit boekjes en volgens de letters van de wet, maar die het nooit zien. Ik sta telkens versteld als Ben een tosai uitzoekt en zegt: "die moet je een tijdje apart zetten," of "die koi neem ik mee naar huis" om verder te laten evolueren. Soms denk ik, "Ben toch, dat komt nooit goed....", maar als we aan het einde van de rit zijn, moet ik steeds bekennen dat hij gelijk had. Een goed voorbeeld hiervan is Joop.

De 3 koi waren in mijn ogen een goede keuze. 2 Van de 3 koi behoorden tot mijn lievelingetjes, waarvan de kohaku van Taniguchi, "het neusje", bij aankomst in december mij onmiddellijk bekoorde. De maruten ginrin kohaku heeft geen woorden nodig, want het hi lag er zo dik op, dat je ogen pijn deden als je er naar keek. De 3de is een persoonlijk geselecteerde Momotaro kohaku, die waarschijnlijk vrouwelijk is, en waar je alleen maar van kan verschieten als deze in actie komt.

1111031 bij aankomst 27 cm, nu een dikke 40 cm.

1112054 bij aankomst 24,5 cm, nu 38cm.

1112054 bij aankomst 33 cm, nu een 43 cm.

Mijn verwachtingspatroon voor deze koi is dat ze een lengte kunnen halen van 65-70 cm en alles wat erboven komt is extra meegenomen. De taniguchi is een kohaku die heel evenwichtig zal overkomen met een goede huidkwaliteit en waarbij het hi enkel maar zal aansterken in de toekomst. De Momotaro kohaku zal, als het blijkt een vrouwtje te zijn, een grote imposante koi worden, en de ginrin is in de orde van "what you see is what you get", met andere woorden zal deze mooi blijven, maar niet veel meer veranderen.

Het was een lange middag, want ze hadden er bijna 4 uur over gedaan om de koi te kiezen, maar het is dankbaar om zulke nieuwe klanten te mogen begroeten. Het is wel zo dat ik blij ben dat er weer wat beweging komt in de koiwereld, want het is dit jaar toch op een laag pitje blijven steken. Het motiveert uiteraard de creativiteit en geeft plaats voor nieuwe impulsen. Ik hoop dat we een goed najaar mogen beleven.

Voorts wil ik nog mijn deelneming uiten in het grote drama dat zich bij Jeroen van Keulen heeft afgespeeld. Wij als interkoi team wensen hem veel sterkte met het verwerken van het verlies van zoveel koi door een samenspel van omstandigheden. Veel sterkte...

Meer afbeeldingen

Ze kwamen voor de benigoi: afbeelding 1
Ze kwamen voor de benigoi: afbeelding 2
Ze kwamen voor de benigoi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240