Eindelijk is het zover...

Eindelijk is het zover...Deze week is het eindelijk warm en stabiel weer, en gaan de temperaturen van de vijvers niet op en neer zoals een jojo.

Het wordt tijd dat er enige vastigheid komt in het patroon, en dat zie je aan de koi. Was het zwemgedrag een tijdje geleden nog onherkenbaar en met veel ups en downs, nu zie je pas het gedrag van de koi verbeteren.

Vermoedelijk zullen er al meerdere vissen nu al gepaaid hebben, zo ook bij mij. De temperatuur van het water ligt om en bij de 21-23°, ideaal voor onze koi. Konden we dat nu maar een maandje of 4 vasthouden. Ik ben echter bang dat dit bij wishfull thinking zal blijven.

Je ziet de koi nu ook veranderen. De tosai worden sterker en steviger, hun jeugdig uiterlijk verandert plotseling, en je ziet stilaan een jonge nisai verschijnen. Het is mooi om deze metamorfoze in de gaten te houden.

Nu zaterdag geef ik een speciale actie voor de koi die er nog zitten. Ik ga je niet vertellen wat de actie is, je moet maar even langskomen, alle acties zullen vermeld staan op de bijhorende vijvers. Er is één bepaalde vijver die de aandacht zal trekken, en waar het mooi kiezen is. Dit zijn tosai, nu jonge nisai van 35-40 cm...een lust voor het oog. Kohaku, showa, sanke en karashigoi....een prachtige verzameling.

Als toemaatje heeft Jack me nog 2 foto's gemaild met de volgende verklaring:
Leuk geworden het item met de Coon's. Corina vond alleen dat ik je nog een foto van Wally moest sturen. Op foto 10 en 11 onder het voer automaat is Wally als 6 maanden oude Coon. Wally is nu inmiddels 3 jaar en 8 kilo,Ko 2 jaar en 7,8 kilo. Zijn fantastische katten,wel een hoop haar....
Wally&Ko een lekker stel!


Mooi dat de vrouwen er zich ook mee gaan bemoeien...zo wordt het voor mij ook iets makkelijker om een nieuwsitem neer te pennen. Nu nog de moeite nemen om enkele filmpjes te maken van je tuin, je vissen of een combinatie van, altijd interessant. Dus Jack of Corina...aan de slag, een aantal filmpje, een draaiboek, je favoriete muziek, en ik zal het wel in elkaar breien.

Ik heb al enkele mails gehad van beginnende regisseurs in spé, en ben benieuwd wie er als eerste in slaagt om enkele filmpjes op te sturen. De onderwerpen die ik al toegestuurd heb gekregen van films die in aantocht zijn, klinken me spannend in de oren. Niet alleen wordt er over koi gepraat, maar ook over ervaringen met bepaalde dingen die men op film wil vastleggen en mededelen. Misschien hebben we hier een nieuw item aangeboord dat een eigen leven gaat leiden.

Stuur op die handel, en ik zal er mijn best voor doen om het zo mooi mogelijk te verwerken.


Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Wat dat dit jaar met het weer is weet ik niet ,maar 10 graden verschil op een dag is toch niet normaal.de vissen reageren hier ook op;

johan on 06/07/2012 22:47

Ik ben benieuwd wat voor mega actie Luc dit maal heeft staan...

Arjan on 07/07/2012 14:36