Een interessant voorstel ?

Een interessant voorstel ?

Normaal gezien gaan er vandaag een groot aantal koi naar huis. Dit bied mogelijkheden om koi over te plaatsen naar de voorste vijvers, vooral de bijzonder goede en mooie tosai van vorig jaar die uitgegroeid zijn naar zeer aangename nisai.

Wat is de bedoeling. Zoals reeds vermeld zal ik in mei zoveel mogelijk koi proberen te verkopen. Ik had eraan gedacht om het volgende aanbod te doen. Normaal komen 2 vijvers buiten vrij zodat ik voldoende plaats heb om koi over te zetten.

euregio koishowNu wou ik iedere koi even contoleren en een onderscheid maken tussen de toppers uit deze serie die ook bekwaam zouden zijn om mee te doen aan de Euregio koishow. Met andere woorden, ik wou deze koi samenzetten in vijver 2 en koikichi die aan een show mee willen doen kunnen uit deze selectie een keuze maken.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Ik heb 1 groot vat gereserveerd waar ik 10-12 koi in kan plaatsen. Dus koiliefhebbers die graag onder hun naam ook meedoen aan deze show, kom af en kies een koi. Ik zal deze dan inzetten op de Euregio Koishow.

Nu is meedoen altijd belangrijker dan winnen, maar winnen is toch ook zo plezant. Hou de volgende dagen de website in de gaten, en je zult een update zien verschijnen van de koi die ik uitgekozen heb om mee te strijden tijdens de show op 24 en 25 mei.

Ik hoop op deze manier de koiliefhebbers te  motiveren en het vuur weer aan de lont te steken. Toevallig verkocht ik deze week nog één van deze kanshebbers aan een begeesterde klant. 

Ik heb er sowieso een mooi filmpje van gemaakt, maar dit is zowat de kwaliteit die zal geselecteerd worden. Kohaku KO-V23-03276  is trouwens ook één van mijn favo maruten kohaku van Momotaro. Ze is 46-50 cm dus de perfecte maat om mee te strijden.

Zoals deze kohaku zwemmen er nog een groot aantal rond in Arendonk en behoren zeker  niet tot de lagere klasse. Ik ge me geweldig amuseren in de loop van de volgende week om deze koi over te zetten.

Een andere koi vertrok ook naar zijn nieuwe thuis. Een ginrin sanke van Sakai Co is de bewuste koi. Deze werd door Jef aangekocht tijdens een veiling vanuit Duitsland. Er is weinig op aan te merken zou ik zeggen.

Het wordt een druk weekendje voor mij, er zouden heel wat koi opgehaald worden, en morgenvroeg komen mijn Zweedse klanten om hun koi op te halen. Altijd een spannende bedoening. 

Deze prachtig gebouwde tancho kohaku heeft nog geen nieuwe eigenaar gevonden. Toch blijven we nog ons best doen om een geschikte vijver te vinden. 85 cm en 5 jaar jong. Vergeef zijn foutjes en je kan zorgeloos nog jaren genieten.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

Ha gefeliciteerd met jullie huwelijks jubileum Raymonda en Luc!


Johan

Zie tik foutje gemaakt heb het is 51 jaar getrouwd “oeps” de jaren gaan hard maar zo hard ook weer niet


Eric

Van harte gefeliciteerd Luc en echtgenote 😄😄


Johan

Wij hebben in Nederland vandaag koningsdag maar in Arendonk is Luc vandaag 53 jaar getrouwd.

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk


Eric

Goede keuze Jef  daar ga je veel plezier aan beleven 👍
Goed weekend allemaal en succes Luc .


Matthijs

Succes vandaag Luc!

Die Kohaku is wel nice inderdaad!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml