Bijna 100 koi verlaten Arendonk

Bijna 100 koi verlaten Arendonk

Dat het een dagje zware arbeid zou worden wist ik al. Een groot aantal koi zouden vertrekken. Ik  heb  niet van alle koi filmpjes kunnen maken, maar geloof me, het is een triestige lege boel aan het worden.

De eerste klanten arriveerden al om 9 uur. Het waren vooral de koi die via de veiling uit Duitsland gekocht werden die opgehaald werden. Maar gelukkig had ik hulp, ditmaal van Elise, de dochter van Michael die graag meekomt naar Arendonk.

Ze heeft een zwak voor het werk van de papa, en zal altijd alles in het werk stellen om zoveel mogelijk te helpen, en ik zal uiteraard altijd de wensen van kinderen laten primeren. KInderen en kleinkinderen zijn het belangrijkste in je leven. In dit geval werden er 20 shiro utsuri meegebracht voor iemand, maar daarover later wat nieuws. 

En daarna werd me geen 5 seconden rust  meer gegund en kon ik tot bijna 15.00 uur  niets anders meer doen dan inpakken. Gelukkig ben ik nog sterk en gezond, daar ligt  het niet aan. Ik zet toch een aantal koi op een rijtje zodat je kan zien wat er allemaal naar huis ging, altijd interessant.

Uiteraard kwam Michael ook zijn koi ophalen om verder te laten ontwikkelen, en hij doet dat meer dan goed. Dit zijn 17 stuks van zowel Dainichi als van Momotaro. Let vooral op de bekko, zij charmeren mij bijzonder. Ze hebben een geweldige uitstraling vind ik.

Het is in ieder geval zo dat je het onderdeel van onze website met alle koi van mIchael kan blijven volgen en indien gewenst ook kan aankopen. Zijn opgroeikunst is meer dan goed in mijn ogen en de meeste koi blijven sterk in kwaliteit met een gezonde en gestage groei. Ik schets ook even de jumbo die ook mee naar Duitsland gingen:

De sansai meerstaps kohaku van Momotaro, een prachtexemplaar.

Een nisai kohaku van Momotaro uit Patricia, zeer mooie verschijning.

Een sandan kohaku van Momotaro, die een dikke prijs haalde op de AJKS

En tenslotte een kohaku van Momotaro waar ik zelf een zwak voor had.

Zoals je ziet een groot aantal koi van Momotaro. We hebben nu éénmaal allebei een zwak voor de koi van Momotaro, terecht of niet terecht, maar ik denk dat men realistisch kan zeggen dat de meeste koi die we via Momotaro aankopen, prijstechnisch nog haalbaar zijn. Wie interesse heeft in deze koi kan altijd contact opnemen met Michael, wij zorgen wel dat ze terecht komen. Zijn gegevens vind je altijd naast de prijsopgave op het envellopje.

En dan hebben we Luc en David. Ze zijn lid van de koivrienden en ze wonnen in januari de prijs die ik de koivrienden gaf tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst. Het was een orenji karashigoi van Momotaro.

Twee toffe mensen die nog nooit in Arendonk waren geweest. Ik had veel dure koi zeiden ze, maar dat is eigenlijk niet altijd waar. Er wordt inderdaad gezegd dat ik duur ben, maar eigenlijk vind ik dat mijn koi prijs/kwaltiteit zeker niet te duur is. Ik zie wel andere capriolen.

En bovendien ben ik altijd meedenkend geweest, want tenslotte heb ik tijdens mijn koileven bijzonder veel kwalitatieve koi verkocht. Ik denk dat er niemand een zo groot aanbod aan goede koi :live kon laten zien als in Arendonk.Trouwens Interkoi Ameide zet de traditie voort.

Neen, dat zeg ik fout. Hij heeft op dit moment nog een groter assortiment van hoge kwaliteit. Ik ben er trots op dat wij niet pronken met mooie koi op foto of film, maar ze live kunnen laten zien. Schrijf je maar in voor 11 mei en dan zie je het zelf.

Ondertussen kwamen Jimmy en zijn vrouw ook hun koi ophalen. Een pracht ginrin orenji karashigoi, het spijt me, maar ook van Momotaro. Ook deze werd aangekocht via de veiling onlangs, en ik kan je garanderen dat het een koopje was.

Luc stond met verbazing te kijken toen hij aan Jimmy de prijs vroeg die hij betaald had voor deze koi. Toffe gast trouwens die Luc, miijn naamgenoot.Hij toonde me ook het filmpje van zijn vijver, en dat was ook de moeite, zodat ik vroeg om dit filmpje aan me door te sturen. Altijd mooi om te zien.

Uit sympathie koos  hij ook nog een ginrin karashigoi, ik zeg niet meer van welke kweker, terwijl ik de showa van Leo ook even in dezelfde bowl zette om ingepakt te worden. Tja het was de ene na de andere.

kreeft op het menuRon, mijn enigste klant in Arendonk, stuurt altijd zijn vrouw om zijn aankopen op te halen. Dit keer waren het 5 stuks in totaal. Allen gekocht via de online veiling van Interkoi. Veilingen, zowat het slechtste wat er in de  koiwereld kan gebeuren. Een verloedering in de koiwereld die pas zal stoppen als het kaf van het koren gescheiden is. Tja Bompa, dat mag je niet zeggen, maar het is helaas een waarheid zoals een koe. Time will tell.

Pascal en vrouw kwamen ook hun sanke van Sakai Co ophalen. Ik kon helaas niet veel tijd vrijmaken om de mensen te woord te staan. Ik moet veel afscheid nemen van klanten tijdens deze periode, en het is toch heuglijk om te horen dat ze spijt hebben dat ik stop met de koi business. Maar ik blijf nog op de achtergrond hoor! Zo snel ben je niet van mij af.

Het laatste filmpje dat ik gemaakt heb is van de koi diei Rob op de veiling heeft gescoord. Rob is een oude bekende klant, maar het was ondertussen toch al enkele jaartjes geleden dat hij geweest was. Zijn kinderen waren nog niet geboren, en ondertussen waren het al flinke peuters. Tja, tijd gaat snel, gebruik hem wel.

Dit zijn de filmpjes die ik gemaakt heb, maar er zijn veel meer koi vertrokken. Vijvers 2 en 3 zijn nu volledig leeg en zoals vermeld ga ik volgende week vijver 4 vrijmaken en indelen. Het zijn de laatste koi die ik nog via Arendonk zal verkopen.

Thuisgekomen heeft mijn vrouw mij verrast met een rijk gevulde schotel met kreeft. Dit voor onze 51ste huwlijks verjaardag. Tja het begint te tellen.....

 

Nu moet ik snel afscheid nemen want mijn Zweedse klanten melden zich al om 8 uur om hun koi te komen ophalen.

 

Meer afbeeldingen

Bijna 100 koi verlaten Arendonk: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Je hebt  wel een mooie drukke dag gehad , wel mooi en dan beloont worden met z`n heerlijke maaltijd is de kers op de dag ha ha .
Nog vele gelukkige en gezonde jaren samen . 😂😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml