Het laatste weekend van april

Het laatste weekend van april

In het hart van Nederland schittert Koningsdag, en trouw aan de traditie is dit het moment om in huis en tuin te klussen. Bij het krieken van de dag, een bezoek aan de bakker om de smakelijke lekkernijen te bemachtigen en vervolgens het gras te maaien, zo begon de dag op prachtige wijze.

Wiechert arriveerde vroeg om zijn koi op te halen, vergezeld door Erwin, die via Wiechert een schitterende Momotaro Kohaku had verworven, en nog eens twee prachtige koi van mij, waaronder een Sanke van Tamaura, die binnenkort schittert op een show. Na een uur van gezelligheid begaven ze zich weer oostwaarts, en ik hervatte mijn maaiwerkzaamheden.

Rond de klok van één uur arriveerde Remco om zijn koi op te halen, en het was een waar genot om deze prachtige vissen te aanschouwen in de vijver, vooral de Kohaku die onlangs een prijs won op een show in België. Je kan zien dat Remco meer dan tevreden is.

John kwam ook langs om zijn Momotaro Tancho Kohaku op te halen, helaas zonder werkende telefoon of camera om beelden vast te leggen. Ondanks dat was het een plezierige ontmoeting en ontving ik nog een prachtig bericht over zijn tevredenheid: "zelfs als de kleinste in de vijver, eet de koi al flink mee", en dat zijn woorden die mijn hart verwarmen.

Als laatste kwam Aart-Jan langs om zijn Showa op te halen, een schoonheid die nog niet online te bewonderen was geweest. Het was bijzonder om een dorpsgenoot te kunnen verblijden met een aanwinst uit mijn vijver. We sloten de dag af met een welverdiend drankje en genoten van elkaars gezelschap.

Al met al was het een prachtige dag, waarin ik tussen alle bedrijvigheid door toch mijn eigen taken kon vervullen, inclusief het nodige onderhoud en de controle van de koi. Een geslaagde dag in alle opzichten.

sakai co koiVandaag hebben we ook nog prachtige set female tosai van Sakai Co verwelkomd, waarover ik jullie binnenkort meer zal vertellen. 

Op zondag opende ik voor het eerst mijn deuren, waarbij de nieuwe eigenaar van de Tancho Kohaku zijn nieuwe aanwinst kwam bewonderen, en meer dan tevreden was. Deze Tancho, afkomstig uit de stal van Sakai, meet op vijfjarige leeftijd al 77 cm, een waar juweel waarvan we zeker nog updates zullen delen.

Ik liet mijn koi zien, en het was een waar genot om te zien wat er allemaal rondzwemt in Ameide. De filmpjes die ik dit weekend maakte, tonen aan dat er nog veel moois te ontdekken is. Zelfs de Matsue kohaku beginnen zich thuis te voelen.

Als klap op de vuurpijl ontving ik nog een verrassing. Toen ik een aantal  koi inschreef voor het Tosai Narita event, wisten we een interessante Showa van Isa  te bemachtigen. We hadden ook onze zinnen gezet op een heerlijke Kohaku, maar dat was mislukt. Winnen is nu eenmaal niet altijd mogelijk.

Rond het middaguur sloot Interkoi Ameide haar deuren, en kon ik de rest van de dag doorbrengen met mijn dierbaren. Aanstaande zaterdag is Interkoi geopend van 12.00 tot 16.00 uur, en ik nodig jullie van harte uit om langs te komen.

Tot slot wil ik jullie informeren dat op 11 mei weer een prachtig evenement plaatsvindt. Jullie zijn allen van harte welkom! De inschrijvingen zullen 1 mei sluiten. Dit is nodig om onze catering in orde te brengen, dus als je je nog niet ingeschreven hebt, doe het dan nu nog snel: ameide@interkoi.eu.

Meer afbeeldingen

Het laatste weekend van april: afbeelding 1
Het laatste weekend van april: afbeelding 2
Het laatste weekend van april: afbeelding 3
Het laatste weekend van april: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Dank je waren weer allemaal superfilmpjes 😂😂👍👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml