The story of Bonny en Clyde.

The story of Bonny en Clyde.25 juni was de datum dat Bonny en Clyde, onder het waakzaam, maar toch wel angstaanjagend oog van ko, begonnen aan hun wedstrijd wie de mooiste van het land zou worden.

Nu 6 weken later heb ik dan de eerste update gekregen. Wie het niet gelezen heeft, of het zich niet herinnert, kan misschien het voorgaande nieuwsitem eens lezen.

Het eerste filmpje is van Bonny. Ik kan de grootte niet inschatten, maar wat me wel opvalt is de stevige body die zich gevormd heeft. Ook lijkt het me dat het sumi enigszins is verdwenen, tenzij het shiroji door het groeien een meer opvallende intrede doet. Ze lijkt me rustiger te ogen nu. Het zwaartepunt ligt ook iets meer op het voorste gedeelte, maar de koi lijkt over een zeer goede huidkwaliteit te beschikken.

Het tweede filmpje is van Clyde. Op het filmpje kan ik weinig beoordelen, maar ze lijkt me tengerder te zijn dan Bonny. Van deze serie heb ik er nog 2 van rondzwemmen, en ook hier is er een grote verandering te zien in de ontwikkeling van het sumi, en wat vooral opvalt is de versteviging van de body, hetgeen ik vooral ook bemerk bij Bonny. Clyde was het paradepaardje van Omosako. Nog even een herinneringsfilmpje, en zijn uitleg over het sexen van de shiro en zijn keuze van Clyde.

Jack vertelde me het volgende:

Hoi Luc,
 
Klein filmpje van het tweetal. Wat opmerkelijk aan beide is hoe de groei verloopt zover. Ze ontwikkelen in de breedte en de hoogte. Lengte groei zoals bij matsunosuke in de eerste jaren lijkt hier niet het geval. Stevige tosai zijn het. Bonnie trekt gelukkig wat bij in de lengte,dit was hetzelfde bijna als de breedte. Skippy ballen in de bak willen we niet....
 
Door de verbouw van de filterinstallatie en alles wat daarop volgde zitten ze nog steeds in de q- ruimte. Toen de filterinstallatie net draaide besloten de koi op het meest ongelukkige moment te gaan paaien...De waterwaardes gingen sky high,de nitrietpiek was niet makkelijk te verslaan.Geduld,veel vers water en het nodige zout brachten oplossing.
 
Gevolg was dat de koi toch af te rekenen kregen met bacterieculturen in de slijmhuid die de nodige onrust brachten in de vijver.Ook dit lijkt nu door de koi zelf opgelost te worden,maar je krijgt er wel slapeloze nachten van....
 
Wat volgt is dat we nu langzaam de beide Shiro's gaan laten wennen aan het vijver water. Als dit geen reactie geeft, mogen ze naar buiten, maar voorlopig zeker nog twee weken binnen. Menig Utsuri kenner stelt dat als jonge Tosai binnen zit,de ontwikkeling van het sumi erg snel verloopt. Wel,bij deze twee niet. Er is zelf's sprake van een lichte terugval.
 
Het shiroij houdt zich gewoon goed. Van gebrek aan eetlust is al helemaal geen sprake ! Hoop ze dus spoedig naar buiten te brengen,waar een kraakheldere vijver wacht... Zweefalg wil gewoon niet lukken. Het hele fijne korte draadalg matje zal het moeten doen als extraatje.
 
O'ja, de plaat van Ko. Ook die had last van de spanning aangaande zijn vijver maten ;-)
 
Gr.Jack en Corina.


Tenslotte nog een belangrijke mededeling

Ik ben al een hele tijd op zoek naar een goede camera om te installeren bij de vijvers. Matthijs heeft ondertussen de ervaring opgedaan met deze materie, en stelde me gedurende 1 dag de camera bij zijn vijver thuis ter beschikking, zodat iedereen die kan opvolgen.

Dag Luc,

Morgen kan de gehele dag en ook ‘savonds mijn camera bekeken worden: via deze link. het werkt nu al, maar graag dit in het nieuwsbericht van morgen (=vandaag) pas vermelden aangezien ik misschien vanavond de toegang nog even blokkeer. Er is nu geen loginnaam/password nodig om in te loggen, er moet alleen een plug-in geïnstalleerd worden.

Met vriendelijke groet,

Matthijs


Ik heb het al enkele malen bekeken en het ziet er zeer goed uit. Ik moet soms wel 2 keer aanmelden om de camera in actie te zien, dus als het van de eerste keer niet lukt kan je vandaag nog de vijver van Matthijs zien. Je moet wel 'run this application' aanvaarden en dan op "live view" klikken. Daarna zie je de vijver van Matthijs.

Bovendien kan Matthijs deze camera op een interessante manier aanbieden, inclusief hulp voor de installatie. Wens je dit te doen, stuur me een mail, en ik zal deze doorsturen naar Matthijs die je zijn voorwaarden zal bekendmaken. De prijs is zeker niet de grote struikelblok, maar ik laat dit liever zelf door Matthijs regelen. Ik heb een foto van de camera bijgevoegd.
Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Even ter info,

het kan zijn dat de beelden wat haperen als er meerdere mensen tegelijk kijken, dit komt door de geringe bandbreedte die mijn internetverbinding heeft.

Matthijs on 06/08/2013 08:17

De link doet het niet. het systeem zegt dat java verouderd is maar heb net de nieuwste versie geïnstalleerd....zal wel aan mij liggen (of mijn laptop...)

Tom on 06/08/2013 08:45

Ik heb het geprobeerd met de iPad maar zie helaas ook niets. De link werkt wel bij mij krijg alleen geen beeld.

Ray on 06/08/2013 09:54

werkt perfect hier, maar een Ipad zal voor dit soort applicaties problemen geven denk ik.

Als er mensen zijn, waar het wel werkt, geef het even door aub, zodat we kunnen nagaan of er ook mensen zijn waarbij het wel lukt.

luc on 06/08/2013 10:09

Voor mobiele devices kan je de app Tive downloaden!
Even als ip 217.121.148.93 invullen en als poort 12088!

Matthijs on 06/08/2013 10:13

hier werkt het ook perfect !

jan on 06/08/2013 10:29

Bij mij werkt het weliswaar met wat haperende beelden

Roland on 06/08/2013 10:32

hier werkt het ook erg leuk hebbedingetje

johan frentz on 06/08/2013 10:40

Met de tablet lukt het niet, met de telefoon wel ?begrijpen wie begrijpen kan .kan het merk telefoon hier niet plaatsen

Johan on 06/08/2013 13:14

Dat zijn geen haperingen Roland, maar het aantal frames dat de camera doorlaat per seconde. Met een hoger framerate is de streaming via internet vermoedelijk te hoog.

In dit geval worden er maar een aantal frames per seconde getoond.

Vergelijk het met een film. Als je minder frames per seconde neemt, dan krijg je ook deze schokkerige beelden.

Niets aan dehand dus, alleen zwemmen de vissen met tussenpoosjes...

luc on 06/08/2013 15:14

Linkje doet het thuis wel. Kwam vermoedelijk niet door de firewall van het werk...

Tom on 06/08/2013 21:41

Schitterende beelden.
En Luc reserveer voor mij maar al die koi die nu 1,-- euro zijn .... hahahaha

Wim on 06/08/2013 23:29

Hoi Luc, de mij ook maar een paar koi van €1,- foutje?????

Johnny on 06/08/2013 23:44