The story of...

The story of...De shiro heeft het nodige succes gehad met 231 mensen die het filmpje hebben bekeken.

Maar daar is helaas alles mee gezegd. Een kandidaat koper heeft zich niet aangemeld, maar wat niet is, kan nog komen.

Een andere hoogvlieger uit deze reeks is deze sanke van Momotaro die ik in februari op de veiling heb aangekocht. Het zijn koi die meestal moeilijker zijn om te verkopen omdat ze meestal niet voldoen aan de gangbare etikette waar een sanke aan moet voldoen.

Maar daar kijk ik minder naar, ik koop koi die ik graag zie, en die uitstraling hebben. Deze viel mij meteen op, en moest ik hebben. Ik had wel het nodige geluk nodig want ze komt van de opensales en niet van de veiling.

Tijdens deze opensales werd een nummertje getrokken, en wie de nummer had, mocht ook de koi kopen. Ik was er dolblij mee, en de koi verveelt nog altijd niet. Ze is een 5-tal cm gegroeid en zal nog lengte maken.

Het sumi begint na een kleine terugval weer samen te klitten, waardoor de intensiteit van de koi weer naar boven komt. Zelfs een mooie kata sumi vlek zal zich laten gelden. Het eerste jaar na hun reis is altijd het zwaartste jaar, en ik ben meer dan tevreden met de groei van 5 cm. Dit jaar zal ze echter haar volle klasse benutten om verder uit te groeien tot een volwaardige jumbo.

Als ze niet verkocht is schat ik haar kansen hier, in de meest ongunstige omstandigheden in met een groei van 5-7 cm. Mocht ze echter in een goede vijver terechtkomen, zie ik haar 7-10 cm pakken.

Wie een sanke zoals deze toch kan appreciëren, mag me altijd contacteren voor een prijsopgave. De normale verkoopprijs is 3500 euro, maar doordat er geen koper is gevonden, zal ik een lager bod accepteren.


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Luc,

Heb je voor mij bij gelegenheid een up-date van de Mukashi Ogon nr. 5?
B.v.d...
Gr. Dick

Dick on 28/12/2013 13:17

Luc,ik had gezegd aan de koffietafel dat er een bod was geweest op de kohaku Ko-V13-1105,sorry maar ik heb mij vergist,het was op de sanke 1310038.Mijn excuses!!

Filip on 28/12/2013 19:52

Dat wist ik Filip, maar de bieder heeft zijn "xxx" ingetrokken en de deal is niet doorgegaan.

luc on 29/12/2013 08:57