Zondag open.

Zondag open.Vooreerst even melden dat ik zondag open zal houden zodat de mensen hun "Open Sales" visje kunnen bekijken. Dit speciaal voor de mensen die op een zaterdag niet kunnen komen. Ik zal openhouden van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Ondertussen is de spikkel terug thuis. Het winterverblijf van de spikkel en de tancho heeft geen windeieren gelegd. Ontspannen en zoals een koi door het water kan glijden hebben ze de ganse winter in deze 100 kuubs vijver mogen overwinteren. Een constante temperatuur die niet overdreven hoog was, zorgde ervoor dat de koi zonder problemen hebben overwinterd.

Dat ze genoeg te eten hebben gehad, is ze wel aan te zien, want de body is zodanig toegenomen dat de showa van Takigawa zelfs iets te weinig water had in de meetbak, maar wat een bulldog is dit geworden…

De toename van de koi bedroeg gemiddeld 2-3 cm, met een uitzondering van de showa van Seikiguchi, die 6 cm gegroeid was. Opmerkelijk tijdens de winter kan je wel zeggen. De koi hebben dan ook een oase van rust, wat een niet te onderschatten pluspunt is.

De tancho van Momotaro had een gescheurde vin die gehecht was, en deze was helemaal genezen. Ze blijft nog altijd een juweel om te zien. Deze avond ga ik haar zusje in schiphol afhalen, die eigendom is van interkoi Almere. Beide tancho werden gekocht op de veiling van Momotaro eind 2009.

En last but not least, onze lelijke spikkel. Lelijk misschien wel, maar wat een lijf heeft deze koi ontwikkeld. En niet te vergeten dat zijn lelijkheid wordt tenietgedaan door haar geweldig karakter. Nog geen 3 jaar en al 72 cm, een huid die glimt als een spiegel en een fukurin om je vingers van af te likken. Het zal nog wel een tijdje duren vooraleer ze de 90 cm heeft bereikt, maar we blijven er steevast in geloven. Wat een kop heeft ze…een dankbare lelijkerd…

Onder het wakend oog van flappie, de Duitse herder met een oortje dat graag afhangt, zijn we met onze vangst terug naar Arendonk gereden en hebben de koi in quarantaine gezet.
Ondertussen was er iemand die een keuze wou maken uit 3 kohaku en welke van de 3 zou jij kiezen ? Zoek het maar uit, maar ik weet het ondertussen wel… Hier zie je ze op een filmpje.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Heel veel succes vanavond! Ik ben zo benieuwd........
Wat een pracht herdertje... Doet me denken aan vorig jaar met onze Bob.. En dat oortje komt echt wel goed hoor :-)
http://www.almere.interkoi.eu/nieuws/algemeen/bob-11-maanden

Ton on 29/04/2011 09:09

Zonder twijfel het neusje..gewoon omdat ze bijzonder is!

Matthijs on 29/04/2011 16:49

De visjes hangen nu in de lucht toch? Hopelijk verloopt alles voorspoedig en zwemmen ze snel veilig in Arendonk!

Komen die prachtige kohaku en vooral supershowa, die zo onopvallend bij de nieuwe aanwinsten verschenen, ook binnen?

Wat een showa... wie die in de vijver krijgt, heeft jaren kijkplezier, want die heeft zo te zien nog zoveel veranderingen in petto...

Succes vanaaf!

Noëlle on 29/04/2011 16:57

Amai die 3 stapper is mooi symetrisch en een strakke sashi/kiwa aflijning ik zou het wel weten .grtjs

paul on 29/04/2011 18:32

mij keuze zou zijn de 3 stapper
gewoon super fantastische koi om te zien

gerrit on 29/04/2011 21:43