Interkoi Duitsland

Interkoi DuitslandDit weekend speelt de 19e uitvoering van de Duitse Interkoi show zich af in de hallen van Rheinberg bij Duisburg. De eerste serieuze koishow van het jaar. En....niet onbelangrijk met dit gure weer, overdekt.

Ik ben er vandaag geweest en de show was - zoals steeds de laatste jaren - absoluut de moeite waard. Niet overvol, maar gezellig druk, veel bekenden (waaronder Ben en Riny), een hoog niveau aan wedstrijdvissen, prachtige bonsai alweer en tal van snufjes op het gebied van filtering. En voer, heel erg veel voer tegen lage prijzen.

Grote trekpleister was ontegenzeggelijk het showvat van Danny de Schrijver. En het was dan ook niet verwonderlijk dat zich daar de belangrijkste prijswinnaars bevonden. Allereerst een fantastische sanke die er met de Grand Champion titel vandoor ging. Vervolgens een adembenemende kohaku als Supreme Champion en last but not least en qua bouw helemaal mijn ding: een gin rin showa van brede proporties als Jumbo Champion A. Een welgemeend proficiat is hier op zijn plaats. Mijn metgezellen en ik kwamen rond 11.00 uur in de hallen aan en wat ik mooi vind, is dat de prijswinnaars al meteen bekend waren gemaakt. Een voorbeeld voor andere showorganisatoren, vind ik.
Speciaal aandacht van mij ging uit naar de kohaku van Floor. Ik volg die kohaku al een poosje en vergeleken met Appeltern was ze toch weer een stukje forser geworden. Volgens mij gaat die nog een keer een flinke prijs winnen.
Naast de vissen heb ik lopen smullen van de vele bonsai. Koi is prijzig, vinden we, maar voor die bonsai - en dan met name de tuinbonsai - wordt ook grof geld uitgetrokken. Wat me opviel, is dat vrijwel iedereen wel met koopwaar naar huis ging. Kennelijk gaat het toch goed in economisch opzicht in Duitsland. Dozen en zakken met vissen, balen met voer, netten etc. etc., iedereen had wel iets naar de auto te torsen. Dat zie je toch minder op de Nederlandse shows.

Kortom, de moeite van een ritje waard, deze Interkoi show in Rheinberg. Wie vandaag al bij Interkoi Arendonk is geweest, raad ik aan morgen de parade van mooie koi voort te zetten bij de naamgenoot in Rheinberg.


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

wat een super mooie vissen weer op de interkoi
maar de mooiste foto is toch wel de laatste van rini met een grote steur
wow super
gr. gerrit

gerrit on 31/03/2012 20:50

Supermooie koi, die prijswinnaars van den Danny (evenals de andere hier getoonde). En men hoeft geen drie keer te raden om te weten van welke kweker die winnaars (behalve de showa misschien) afkomstig zijn . . . , juist ja . . . de alom bekende 3-letterafkorting, nietwaar?

Maar het liedje begint stilaan afgezaagd te geraken: even een dik pak poen er tegenaan gooien, en de concurrentie staat voor schut . . . , toch.

Quote: "Wie vandaag al bij Interkoi Arendonk is geweest, raad ik aan morgen de parade van mooie koi voort te zetten bij de naamgenoot in Rheinberg".
Maar Rini toch, weet jij dan niet dat morgen de enige echte Ronde van Vlaanderen (wielerklassieker) wordt betwist? Dat zal pas een strijd der titanen worden (zonder Nederlandse kanshebbers weliswaar, hahaha)!
En daarom denk ik er niet aan om ook maar één meter richting Rheinberg te gaan . . .

Martin on 31/03/2012 22:50

Da's waar Martin. Het zal rustig worden op straat.

rini on 01/04/2012 00:16