Na een jaar in de mudpond: the Y-Tashi story

Na een jaar in de mudpond: the Y-Tashi storyY-Tashi werd de koi gedoopt. Ik weet nog dat de naam verwijst naar de Y-vormige menware op het hoofd, en TA- kwam van Takeda en SHI van de Shiro Showa bloedlijn als ik me niet vergis.

Maar Willy zal me dit zeker kunnen beamen. Y-Tashi werd verleden jaar oktober aangekocht met de optie om nog 1 jaar langer in de mudpond te verblijven. Eén jaar is een lange periode om je koi nooit meer te zien. Eén jaar lijkt onoverkomelijk, maar als het moment van de waarheid naderbij komt, dan krijg je weer dat kriebelend gevoel dat wij in België "kippevel" noemen, en als ik me niet vergis kennen jullie Nederlanders dit gevoel in ieder geval evengoed.

Wij hebben het geluk gehad om dit al meerdere malen mee te maken, en ik kan je garanderen dat dit niet gaat vervelen. Eerlijk is eerlijk, 100% optimaal ontwikkelen is een utopie, maar van de laatste koi die dit jaar in de mudpond verbleven is 80% - 90% goed ontwikkeld, en dat kan Maeda San en Daisuke beamen. Dit was trouwens het eerste dat hij me mededeelde.

Als je nu Y-Tashi bekijkt, dan zie je ook dat zij naast de verdere ontwikkeling van de zware koptekening ook aan haar rechterzijde, een grote sumivlek heeft ontwikkeld, zodat het evenwicht van de koi geoptimaliseerd werd.

Bekijk die kop en die ogen die je aankijken: hier zit echte power in, of zie ik dat maar alleen. De huidkwaliteit kan ik niet beoordelen, maar de bronnen geven mij door dat body en huidkwaliteit subliem is, en als je goed kijkt, kan je dit alleen maar vaststellen. Ondertussen is ze als Sansai (26 maanden jong) maar liefst 64 cm geworden. Chapeau Willy.

Er is dan ook besloten om ze nog een jaar langer in de mudpond te laten verblijven, en zal ze als Yonsai hopelijk dezelfde uitstraling hebben, en iets over de 70 cm zijn.

Een recent filmpje van haar als ze in oktober 2008 uit de mudpond kwam vind je op deze link
Een filmpje van toen ze aangekocht werd, vind je op deze link

Enjoy every moment...

Reacties

7 reacties tot nog toe

In één woord: geweldig. Je mag met reden trots zijn op deze keuze Willy. Nog 2 jaar en ik weet waar zij voor kan gebruikt worden. Een lust om te zien.

koen on 01/11/2008 08:29

Ik krijg hier inderdaad ook kippelvel van Luc, en ik ben een Nederlander.

Jan on 01/11/2008 08:56

Kippevel ? Ik weet wel wat dit is, maar ik krijg meer dan kippevel, ik denk dat het olifantevel is. Luc en Rini, wat doe je ons toch aan.

George on 01/11/2008 09:08

Wauw wat een ontwikkeling van het sumi... en dat nu al! En die body! Pracht showa Willy! Prijzenpakker noemen we dat ook :-)
mvg
Ton

ton on 01/11/2008 10:13

Proficiat Willy. Die kop, zeg. Wauw. Nooit zo'n indrukwekkende menware gezien.

rini on 01/11/2008 11:44

Eerst en vooral chapeau aan Luc, die op korte tijd zo een goede relatie heeft weten uit te bouwen met Momotaro waardoor wij kunnen profiteren van al dat moois. Daarbij mag ze nog een jaar extra optimaliseren in Japan, krijg het maar voor mekaar.
De naam is inderdaad op deze manier samengesteld. Maar dat de menware zo een metamorfose zou doormaken, je kan er alleen van dromen. Voor mij doen die japanners wonderen. Dit is tategoi ten voete uit.
Ik begin nu de dagen af te tellen naar volgend jaar toe, als de sumi zich doorzet zoals verwacht ( shiro-showa), krijgen we een showa perfect in evenwicht.
Interkoi: goe bezig, met onze dank.


willy on 01/11/2008 16:46

weer wordt de aankoop van kwaliteit en geduld beloond proficiat .

Ben Doorakkers on 02/11/2008 15:09