De vijver van Auke.

De vijver van Auke.Van de week kreeg ik nog informatie over een vijver die volgens mij verbouwd werd.

Hier kan je de vijver zien zoals hij eerst was. Het filmpje werd maar liefst door 361 mensen bekeken op dit ogenblik, wat een goed resultaat is.

Blijkbaar vinden de mensen het toch plezierig om vijvers van andere mensen te zien, wat me er toe beweegt om nog eens een oproep te maken om filmpjes door te sturen. Dit gaat vrij eenvoudig. Je neemt je camera, maakt een aantal filmpjes van pakweg 30 sec. en stuurt deze door via wetransfer.com. Eenvoudiger kan het niet.

De nieuwe vijver ziet er nu zo uit. De vijver is vierkantig geworden zie ik. De gegevens die ik binnengekregen heb, zijn de volgende:

Inhoud vijver: 24
Plantenfilter: 8 m3
Filtratie: UB 60
Filtreco: Sieve
2 bodemdrains waarvan 1 belucht
80 watt almagaam dompel UV

Wat ik kan zien, is dat de plantenfilter als overloop/watervalletje is geconstrueerd. Je hebt in dit geval voor een plantenfilter gekozen, maar zorg ervoor Auke, dat de planten die erin staan, met de wortels vrij staan, met andere woorden, niet in lava of andere staan geworteld. Het liefst dat ze in een bak staan waar het water vrij onderdoor stroomt, zodat de wortels optimaal kunnen groeien en de nitraten kunnen verwerken.

Indien ze in een vaste bedding staan, kunnen ze een broeihaard kunnen vormen voor pathogene bacteriën, en dat willen we ten allen tijde vermijden.

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ik geef je volkomen gelijk luc, opgepast met plantenfilters .ik kan er over toespreken. Het beste wat ik aan mijn vijver veranderd heb is de planten bak afsluiten. De bacterie druk die kan ontstaan is niet min.

johan on 31/08/2013 08:05

hier ook de plantenfilter volledig afgesloten na herhaaldelijk problemen te hebben gehad. Sinds de planten weg zijn, geen problemen meer gehad.

toon on 31/08/2013 08:26

@ Luc, ik heb de planten vrij staan. Eigenlijk het principe zoals Rini het beschreef in zijn boek. Verder gaat het goed met de mako Showa ze groeit goed. En blijft een plezier om naar te kijken. Het zwart op de kop komt stilaan door maar denk dat het nog wel een tijd duren zal. Ik schat haar op 70 cm. De shagoi die is rond de 75 cm. De karashigoi ook van uw winkel zit ook op deze lengte maar blijft erg smal. De ochiba die ik bij u kocht blijft steken op de 58 cm

Auke on 31/08/2013 11:08