De vijver van Leo.

De vijver van Leo.Even wat verbouwen. Een vijver maak je nooit voor de eerste keer zoals het hoort. Het is hetzelfde als een huis bouwen, dat moet je in principe ook meerdere keren doen.

Leo heeft besloten om een trommelfilter te plaatsen, maar dan moet er zo te zien heel wat verbouwd worden. Ondertussen moeten de koi even in een tijdelijke opvangvijver hun rondjes zwemmen.

Het is een hele bedoening zo te zien, en als ik het goed begrepen heb, worden nu enkele gaten geboord in de vijver, zodat de trommelfilter in de loop van volgende week kunnen geplaatst worden. Of dit ondertussen reeds gebeurd is, weet ik niet, maar ik zal er vermoedelijk wel wat info over krijgen. Ondertussen houdt Figo de wacht bij de visjes die wat ongemakkelijk rondzwemmen in hun tijdelijke opvang.

Als ik me niet vergis heeft Leo een trommelfilter van Do It aangekocht, de trommelfilter waarvan ik vorig jaar een informatiedag van heb georganiseerd. Zo te zien komt er nog veel handwerk aan te pas.

Dus Leo, als alles in orde is gemaakt, stuur me dan wat overzichtsfoto's van het geheel, en maak eens een filmpje van de vijver en hoe de koi zich gedragen in hun nieuwe, verbeterde verblijf. De trommelfilters maken trouwens bijzonder veel furore, want je ziet er overal geplaatst worden.


Meer afbeeldingen

Reacties