1 inzending AJYKS, 1 prijs

1 inzending AJYKS, 1 prijs

Af en toe een koi inzetten op een show en een prijsje meepakken is altijd plezierig.

De All Japan Young Koi Show is met een deelnemersveld van 1800 koi één van de zwaarst bevochten shows, en je praat in principe toch over de beste koi van de wereld.

De silver prijs is dan ook mooi meegenomen. Ik heb trouwens het visje niet zelf geselecteerd, maar de eer moet ik laten aan Jeroen van Keulen die de kujaku voorstelde op ons geliefde FB.

Toen ik de koi zag, was de koop snel besloten, want ik heb een zwak voor mooie koi…ik wil alleen maar mooie koi, en deze hoort daar zeker bij.

Goede en mooie koi zijn ietsje duurder, wat zeg ik….veel duurder, maar het geeft stukken meer voldoening. Alleen om je vijvers vol te stouwen met goede koi vraagt de nodige tijd en investering.

Ik ben je trouwens nog het vertrek schuldig van een bijzonder mooie showa die richting Zwitserland is vertrokken. Na het verzorgen van de koi die uit Japan kwamen was het al vrij laat, dus besloot ik maar om wakker te blijven tot 2 uur s’nachts wel te verstaan om de showa in te pakken.

Voor het vertrek maak ik altijd eerst nog een filmpje zodat de klant in spé de koi kan zien voor vertrek. Ik vind deze showa trouwens bloed- en bloedmooi hoor, dat mag je gerust weten…de kwaliteit spat er vanaf.

Rond 1.30 uur was het tijd om de koi te bowlen en te verpakken en tegen dat ik de koi in de bowl had, kwam Ben C. al aangereden om de reis van om en bij de 650 km te maken.

Rond 8.38 s’morgens kreeg ik het bericht aan dat de reis goed verlopen en de levering geslaagd was. Een filmpje van de showa in zijn nieuwe omgeving, en dit hoofdstuk is ook weer afgesloten.

Nog even melden dat de vijver ondertussen bijna vol zit met koi van Interkoi, en dat geeft toch een bepaalde voldoening. " Yes, the first Kohaku I bought, she is now 80 cm, and then the taniguchi and the sakai Sanke and of corse the new Showa"....allen van Interkoi.

Ondertussen werd er een nieuwe aanvraag gedaan vanuit Duitsland voor deze doitsu showa die op dit ogenblik aan een mooie comeback toe is.

Verleden jaar een eerste prijs op een show is mooi, maar de duidelijke verdere ontwikkeling is veel belangrijker. Op dit moment is het sumi aan het expirementeren en komt gestaag opzetten aan de zijkanten van de showa wat deze nog meer slagkracht kan geven.

Vergelijk maar met dit filmpje bij aankoop en dat is waar ik het voor doe...de verdere positieve ontwikkeling, alhoewel dat niet altijd eenvoudig is....

Het is trouwens een koi die geschikt is om in te zetten op eender welke show en met de perfecte maat van 58 cm een grote kanshebber op een eerste prijs…dit voor de showkikkers.

Zo ook voor deze doitsu sanke. Ooit 2de op een show in Japan (lees hier is deze met zijn 48 cm, een maatje kleiner ook een geschikte kanshebber op een show.

Wie eventueel interesse heeft in één van deze koi en om deze in te zetten op de Euregio en de Belgische Koishow mag mij contacteren. Beiden zijn bekwaam om de 1ste prijs weg te kapen.

Wil jij ook ooit eens deelnemen aan een show klik op 1, indien niet, klik op 2.

Meer afbeeldingen

1 inzending AJYKS, 1 prijs: afbeelding 1
1 inzending AJYKS, 1 prijs: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240