Tancho Kujaku, een kleintje

Tancho Kujaku, een kleintje

Het was moeilijk om ze gekocht te krijgen, de mini tancho kujaku, en ze zijn best geinig. Maar dat klein spul is moeilijk te netten in de flinke Quarantaine bakken.

De keuze was echter snel gemaakt., en bovendien had ik per toeval het sanketje in het net dat niet gegroeid was om de één of andere reden.

Ik zoek er nog steeds een thuis voor, want anders weet ik niet wat ik er mee moet aanvangen. Wie weet is het een Lucky Shot en krijgt die vandaag of morgen een scheut.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Bovendien was het een dure aankoop, zo zie je maar dat de prijs niet alles bepaald.

Wie er 100 euro voor overheeft mag deze sanke hebben, dan wordt de pijn toch iets verzacht. Of wacht. Ik zal het proberen per opbod te verkopen. Als ik een koper vind die 100 euro wil geven, mag je vandaag nog overbieden met minimum 5 euro per bod.

Hier zie je het nog eens rondzwemmen bij aankoop en zoals je kan zien was er geen verschil met de andere koi. Zo zie je maar dat je nooit zekerheid kan verkopen.

Contacteer me voor deze jumbo tosai die gedegradeerd werd tot mini sanke, maar wie weet ! Deze avond 20.00 uur loopt het bieden af, en ik zou zelfs blij zijn om een thuis te vinden. Ik hou je op de hoogte via de reacties moest er een bod op komen.

Het was trouwens een gezellige dag gisteren, zoals altijd met aangename mensen. Ik had eigenlijk niet veel volk verwacht, maar het tegendeel liet zich merken.

Eerst en vooral werd de sanke van Momotaro gebowld die dit seizoen in Arendonk zal verblijven in de vijver die als proefstation zal dienstdoen. Ze werd 61 cm gemeten, bij aankomst oktober 2017 was ze 57 cm. Ik hoop ze naar de 70 cm te krijgen dit seizoen, maar wel met behoud van kwaliteit, want grootte alleen kan me gestolen worden.

Binnenkort ga ik de mogelijkheid geven aan klanten om bepaalde tosai die wij geselecteerd hadden aan te kopen om ze een seizoen in deze vijver te laten verblijven. Eerst de selectie maken van de tosai die aan deze kwaliteit voldoen, en nadat alle koi opgehaald zijn die nog in Arendonk verblijven.

Joost kwam voor een tosai kijken, een showa van de veilig van Momotaro.. In dit filmpje verklaren wij ook gedeeltelijk wat het verschil in prijs en kwaliteit inhoud, iets wat je aan je klanten moet duidelijk maken.

Nu zijn dit altijd momentopnames, maar de belangrijkste punten over het hoe en waarom de ene koi duurder is dan de andere zijn duidelijk aanwezig. Deze zijn in principe ook terug te vinden in de kwaliteit van de koi wat door Ben bewust uitgelegd wordt.

In principe verkoop ik hier de showa die ik liever niet verkoop. Ik zou liever de minder goede verkocht hebben bij wijze van spreken ! Maar correctheid is in deze de belangrijkste troef, en Joost was verstandig genoeg om dit te begrijpen.

Dan wil ik er nog iets aan toevoegen. Tijdens een veiling moet je snel kunnen beslissen. Daardoor kan je niet alle koi goed bekijken, want je krijgt er de tijd niet voor.

Je kan vooraf de honderden koi wel bekijken, maar tegen die tijd vergeet je natuurlijk wat wel of niet goed is, buiten de koi die al op je verlanglijst staan.

Eénmaal thuis aangekomen kan je ze pas goed bekijken, en net zoals je nu in de bowl de 3 showa bekijkt, kan je pas een goede vernieuwde beoordeling maken, en kan je zien of je al dan niet een foutje hebt gemaakt.

Last but not least, een filmpje van een kanjer van een koi. De bezoekers waren onder de indruk van de kolossale doitsu karashigoi waarvan ik een gemonteerd filmpje heb gemaakt.

Nu zal ik dit soort koi niet zo snel bowlen, maar tijdens het transport werd zijn staart wat beschadigd en moest deze verzorgd worden wat geen sinecure is bij reuzen zoals deze.

Opgelet, dit is “behandeling” en geen “mishandeling” want ik weet dat er sommige mensen zijn die hun kritiek niet onder stoelen of banken schuiven. Deze koi worden met heel veel respect behandeld, dat kan ik je op een briefje garanderen.

Wij zijn allemaal koikichi in hart en nieren, en soms is het makkelijker en beter om de koi handmatig te begeleiden dan ze in een sok te steken.

Ondertussen krijg ik ook filmpjes binnen van klanten met meerdere koi van Interkoi. Altijd mooi om te laten zien, en hier zie je een filmpje van de vijver van Ben 2 die hun eten zoeken tussen de vele bloesems.

Stuur je filmpjes maar op, ik zal ze met plezier aan de wereld laten zien, want ik heb ondertussen een serieuze schare volgers over de hele wereld verzameld, en die vinden het fantastisch om dit te zien.

Vandaag nog steeds in de aanbieding

Bij aankoop 10 kg probites naar keuze, een zak klei breeders secret van 5 kg GRATIS

Vind je de doitsu van 93 cm een aanwinst, klik dan op 1, vind je er niets aan, klik op 2.

Ik ben vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Tancho Kujaku, een kleintje: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240