Een monsterlijke kohaku

Een monsterlijke kohaku

Gisteren was ik op bezoek bij vrienden en kreeg de vraag om een kohaku te presenteren die qua body en uitstraling enorm is, een echte jumbo kohaku.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf. Ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat het een bakbeest is.

Ik herinner me nog goed de dag van aankoop in Japan van deze koi, en na enig zoeken heb ik de bewuste kohaku nog teruggevonden.

Eerlijk is eerlijk, ze heeft echter nooit aan de verwachtingen voldaan, dan spreek ik niet over huidkwaliteit en body, want die zijn nog altijd perfect in orde, maar om de één of andere reden heeft ze haar beni nooit meer top gehad.

Bekijk het filmpje bij aankoop en dan zie je wat ik bedoel. De reden is een beetje onduidelijk want normaal heeft Taniguchi een voortreffelijk beni op zijn koi, zelfs Sakai waardig in onze ogen.

Ze is altijd super gezond geweest, heeft nooit iets gemankeerd, maar de uitstraling die vooral te wijten was aan de combinatie van body, patroon en huidkwaliteit heeft nooit gewerkt, en daardoor is ze ook nooit in de belangstelling komen te staan.

Door nieuwe aankopen willen ze deze koi graag te koop aanbieden en ze nog enkele jaren, want ze is nog jong van geest, een natuurlijke rust gunnen. Ze vroegen wel of het mogelijk was om iemand te zoeken met een vijver van minstens 30 kuub, dat was de wens.

Om hier een prijs op te plakken is enorm moeilijk. Daarom de vraag aan de mensen die graag een monsterlijke kohaku in hun vijver willen hebben, een bod uit te laten brengen. Gelieve aan opkopers zich te onthouden, want dat wordt absoluut niet geaccepteerd.

Bovendien zou het plezierig zijn om die mensen die eventueel interesse hebben, een filmpje te sturen met hun bestaande vijver op dit ogenblik. Er zijn genoeg mensen die deze jumbo in hun bezit willen krijgen. Ze kan nog jaren plezier gunnen....

Ter info, de koi is gezond en 100% in orde en dat kan je ook zien op het filmpje. Ze is ongeveer 10 jaar momenteel, en zwemt niet bij Interkoi, maar blijft bij de eigenaars zwemmen totdat er eventueel een koper is gevonden.

Nadat een koper zich heeft gemeld en er een overeenkomst is bereikt, zal ik beide partijen in contact brengen met elkaar. Er is geen vergoeding nodig voor mij als bemiddelaar, en ik wens ook geen commissieloon te krijgen ter bemiddeling, alles kan rechstreeks met de eigenaars afgewerkt worden. De koi bevind zich regio Helmond.

Voor mensen die interesse hebben, doe een acceptabel bod en neem contact op met arendonk@interkoi.eu.

Ik was trouwens ook in de gelegenheid om een ander monster te filmen, waarvan je haren ten berge rijzen. Bekijk eerst het filmpje en zeg me dan wat je ervan vind ?

Zou je deze koi beschouwen als een mannelijke kohaku van Momotaro ? Met zijn 75 cm, een ongelooflijke body, en bovendien een krachtuistraling die overweldigend is, kan ik hieruit alleen maar concluderen dat het een geweldenaar is, of niet ?

Bovendien is hij nog maar yonsai ! Ik weet dat velen de wenkbrauen zullen fronsen, maar het certificaat geeft duidelijk uitsluitsel. Wat een kanjer !

Koi aankopen is één ding, maar een koi naar grotere hoogten leiden is nog wat anders. Je moet er ook de skills en de kennis voor hebben om ze tot dit niveau te krijgen.

Dit was gisteren nog wel niet het ganse verhaal, want er waren natuurlijk ook mensen op bezoek geweest, zelfs oude bekenden.

Zij waren op zoek naar een kohaku die heel rood was. Nu is dat niet mijn ding, want ik hou meer van het zachte beni, maar verschil moet er zijn.

Deze mannelijke kohaku voldeed precies aan hun verwachting maar….

Na controle zaterdagavond, bleek dat er wormpjes op de koi zaten, en ik hoor via meerdere kanalen dat wormpjes een plaag zijn dit jaar ! Ik besloot tegen de klanten te zeggen dat deze koi op dit ogenblik beter niet mee kan getransporteerd werd om die reden. Nu hoop ik dat mijn beslissing om de kohaku niet mee te geven zich niet tegen mij zal keren, want je weet het nooit….

Er werden ook nog enkele andere koi gebowld die ik even op een rijtje zet:

Een kohaku van Momotaro die dezelfde eigenschappen heeft om zo groot en zo massaal te worden als de jumbo hierboven aangeduid.

De tancho sanke van Peter

Een mannelijke sanke van 44 cm

Een kohaku van Bjorn met enkele andere.

Meer afbeeldingen

Een monsterlijke kohaku: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137