14 oktober is de dag

14 oktober is de dag

Samen met Ben zal ik op zaterdag 14 oktober een 40-tal koi, meestal showa en enkele sanke voorstellen.

Na de voorstelling zullen ze in de buitenvijvers gezet worden, tenzij er eventueel kopers voor zijn. Het is “het geschikte moment” om de koi over te plaatsen. Na een weldoorvoed seizoen zijn de buikjes gevuld en zijn de koi gesterkt om zich voor te bereiden op de winter.

Na 14 oktober hebben ze normaal nog 2 maanden om zich te integreren in hun nieuwe omgeving, terwijl het in het voorjaar nog altijd rekening moet gehouden worden met een verzwakking na de winter.

Hoe gaat de voorstelling in zijn werk ?

Het is de bedoeling dat de koi willekeurig één voor één in een bowl worden gezet en voorgesteld. Afhankelijk van de mensen die interesse hebben zal de bowl rustig kunnen bekeken worden.

De prijzen zullen ter plaatse bepaald worden nadat Ben en ik ze in de bowl hebben gezet. Deze zullen variëren tussen de 450 en 950 euro.

De koi zijn nisai en zullen om en bij de 40-45 cm zijn met enkele uitschieters misschien naar de 50 cm. Ze zijn nu eenmaal op een normale manier grootgebracht en niet zoals in Japan, waar ze nu gemiddeld 50-55 cm zijn zoals je kan zien op de aangeboden koi op de veiling.

Wens je te kopen dan zal de koi in een speciale vijver worden geplaatst, klaar voor transport, en kunnen ze na de voorstelling meegenomen worden.

Ben en ik hebben de koi meermaals bekeken en zijn overtuigd van de kwaliteit. Een glimp van de koi kan je hier al opvangen.

Een 2de filmpje zou je moeten overtuigen van de mogelijkheden.

En je mag er zeker van zijn dat er koi tussenzitten die beter zijn dan de Isa die door Narita onlangs werden gepresenteerd. Ik durf ze uiteraard niet vergelijken met de prachtige Momotaro selectie, maar er zal ook geen vergelijk zijn met het prijskaartje dat eraan hangt.

Het enige probleem is het toekomstgerichte ontwikkelings gedrag dat altijd moet doorzien worden. Prijs/kwaliteit staat in ieder geval buiten kijf.b

De voorstelling begint rond de klok van 13.00 uur. Geef een seintje als je wil komen !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137