Een Goshiki en een Sanke van Pascal

Een Goshiki en een Sanke van Pascal

Een koi van 2012 en eentje van 2013, een jaartje verschil.…Ik ben blij dat ik nog eens een update krijg van de oudere generatie koi.

In dit geval toch een moeilijke soort, namelijk de goshiki. Dit was een dure aankoop van Kanno, en heb ik na veel moeite pas heel laat kunnen verkopen, en helemaal niet aan de waarde die de koi vertegenwoordigde.

Ik ga je een filmpje bij aankoop laten zien. Ik noteer november 2012 toen ik deze goshiki aankocht van Kanno.

Een eenvoudig patroon, maar in mijn ogen een koi met veel kwaliteiten. Goshiki is al discutabel, ze kunnen bijzonder mooi zijn, maar ook slecht ontwikkelen, want je weet niet precies wat het sumi gaat doen.

Uiteraard wordt het met de tijd donkerder, maar het mag niet over het rood komen, anders heb je gewoon een waardeloze vis ! Hij verandert dan van mooi naar lelijk, daarom raad ik goshiki ook altijd ten zeerste af, tenzij….

Dan laat ik nog een filmpje zien van oktober 2013, een sanke van Sakai FF bij aankoop.

Ik vind het een genoegen om ze nu te tonen, beide zijn bijna 70 cm. De goshiki is precies 72 maanden of 6 jaar, de sanke is 60 maanden of juist 5 jaar. En niet vergeten, ze hebben nog enkele goede jaren voor zich.

Ik wist dat Pascal goed aan het vijveren was…hij begrijpt het en leest zijn vijver als geen ander. Er zitten nog verschillende Interkoi koi in zijn vijver, en die mogen ook goed gezien worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137