2 maal tweede, mijn noodlot

2 maal tweede, mijn noodlot

De 2 doitsu sanke die ik onlangs heb aangekocht bij Okawa hadden ook meegedaan aan de Kuyshu Koishow die deze week heeft plaatsgevonden.

Zoals altijd moest ik weer tevreden zijn met de 2de plaats, maar eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Ik heb er even over zitten te filosoferen en in principe komt het overeen met de strategie die ik al altijd toepas, namelijk dat ik heel veel koi heb die de 2de plaats verdienen.

Beter veel 2de plaatsen dan 1x eerste plaats en de rest een dikke nul, zo moet je er maar over nadenken. Het is af en toe frusterend, maar je leert er mee leven. Wat er op de oorkonde staat geschreven is mij niet duidelijk.

Programma overzicht

Zaterdag 19 maart: overplaatsen van de koi die tijdens de winter buiten hebben doorgebracht in vijver 1 naar vijver 2 en 3. Overplaatsen van de koi uit vijver 4 naar vijver 1. De koi zullen nagekeken worden en één voor één verplaatst.

Zondag 20 maart: overplaatsen van koi die binnen zitten en naar buitenvijver 4. Er moet plaats gemaakt worden voor de tosai die binnenkomen op maandag 21 maart.

Als er mensen zijn die liever de koi die reeds verkocht zijn op te komen halen en op deze manier een tweede overplaatsing willen vermijden, mogen contact opnemen. Het is altijd beter om de koi slechts 1 maal te verzetten.

De binnentemperatuur is deze week naar 12° gebracht, zodat de aanpassing vrij eenvoudig zal verlopen. Mijn buitenvijvers staan allen op ± 12° momenteel.

Paasweekend

Het paasweekend wordt algemeen gezien als het begin van het koiseizoen. Ik zal open zijn op zaterdag 26 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 27 maart (pasen) zal ik gesloten zijn. Op maandag 28 maart zal ik open zijn van 11.00 tot 16.00 uur.

Het is dan ook de moeite om de nieuw aangekomen koi te bekijken. Er zullen ondertussen 58 nieuwe tosai de vijvers bevolken. Geen overdaad, want overdaad schaadt…maar wel een bijzonder goede selectie tosai die de moeite zijn om te bekijken.

Op zondag 2 april vertrek ik naar Japan om de veiling van Momotaro bij te wonen. Ik zal terug zijn op donderdag 7 april. Mensen die interesse hebben om biedingen te doen op de veilingkoi worden uitgenodigd om contact met mij op te nemen.

Meer afbeeldingen

2 maal tweede, mijn noodlot: afbeelding 1
2 maal tweede, mijn noodlot: afbeelding 2
2 maal tweede, mijn noodlot: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240