3-2

3-2

Ook onze noorderburen hebben zich verzekerd van een mogelijke plaats in de achtste finales na een spetterende wedstrijd. Het was genieten in de eerste helft met een bang moment in de tweede helft, maar opdracht geslaagd. Op naar de finale...

Het voetbal is nu even het belangrijkste onderwerp en zal vermoedelijk door veel mensen, ook koikichi gevolgd worden. Maar ondertussen gaan wij ook verder met onze dierbare hobby. Het warme weer zorgt wel voor veel problemen hoor ik hier en daar !

Het blijft een vak apart, koihouden. Er is nog geen middel gevonden om de voorjaarsperikelen de baas te zijn. Het is oppassen geblazen en de koi goed in het oog houden. Er melden zich onverklaarbare problemen, het is helaas eigen aan de hobby.

Huid- en kieuwwormen, costia of witte stip, ze behoren allen tot de mogelijkheden en mogelijk heeft de lange vervelende en aanslepende winter er ook veel mee te maken. Over de vermeende slaapziekte is er ook al veel nieuws binnengekomen, maar echte bewijzen of verklarigingen zijn niet aan de orde.

Gelukkig gaat hier alles bijzonder goed en worden eventuele plaagjes onmiddellijk in de kiem gesmoord,  het voordeel om iedere week alles grondig te controleren. 

Gisteren was het de beurt aan weeral enkele mango. Ik  heb er een aantal binnen gezet om eerst wat lengte en gewicht aan te kweken, maar de drang om toch te kopen is bijzonder groot. Normaal zou ik ze willen laten opgroeien, maar het kiezen kan toch zo plezant zijn.

Ze zijn ondertussen al flink gegroeid en aardig om te  zien.  Thijs met zijn vriend lieten de kans  niet liggen om er ook enkele aan te kopen. Dit filmpje laat zien hoe het kiezen in zijn werk gaat.

Leuk hoor, ze zijn al flink in volume toegenomen. Om ze met mijn groffe handen te meten is er wat gevoeligheid vereist, en het liefst draai ik ze op hun rug, zodat ze in een soort slaaptoestand terechtkomen, en dan is het iets makkelijker om ze te meten. . 

Beiden werden 17-18 centimeter gemeten. Ik zie ze gestaag groeien en met een voederregime van 6 voederbeurten per dag hoop ik ze tegen einde jaar rond de 40-45 cm te krijgen. Wat me wel opvalt is de zuiverheid van de koi. Ze worden bij het binnenzitten iets lichter van kleur en gaan van oranje meer naar lichtoranje. Ze geven in ieder geval een goed gevoel.

De onlangs aangekomen en gekeurde koi zijn klaar om opgehaald te worden. Er zijn nog veel "grote beren" die naar huis moeten gaan. Er is geen druk, de vijvers zijn gesetteld, maar ik denk dat het plezieriger is om zelf van je koi te kunnen genieten, dus geef even een seintje wanneer je de koi wil komen ophalen....we zijn er klaar voor !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wim DW

bedankt voor de updates - leuk voor die kleine ukjes te zien


Johan

Prachtig toch als je als klant zo je koi uit mag zoeken.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74