Ginrin oshiba shigure en mango

Ginrin oshiba shigure en mango

Het opgroeiproject van Jack heeft voor zover we kunnen zien, een ontzettend positief resultaat. Er werden voorheen al wat filmpjes getoond, en van de week kreeg ik de laatste update met de volgende woorden van Jack:

Hoi Luc , filmpje Q- bak,

Weet je vorig jaar nog uit de selectie van Seijuu , via Narita samen met de eerste lichting Mango's de club ochiba's ? Wel uit dat kleine glimmertje van nog geen 12 cm toen hebben we nu een zeer fraaie dame van meer dan 50 cm. Niet verwacht dat deze dit groeivermogen zou bezitten, zo zie je maar weer...

De andere mannelijke ochiba , male bouw maar hele hoge huidkwaliteit. Ook zie je de Mango chagoi zwemmen, al eens zo een kop gezien ? Monster ! Terug uit de vijver waar deze met de Mango die er nog wel zwemt op hun jonge leeftijd een week lang alle dames lastig vielen met alle ellende die daarbij hoort jammer genoeg.

De heren zijn geeneens nisai ?! De andere mango in de bak zijn van de lichting 6 maanden terug. Allemaal de 45 cm voorbij. Meer dan 30 cm groei dus in die periode. Vreten......bizar.

Qua huid zijn ze heel verschillend aan het worden , ze blijven niet helemaal Mango kleur. Bouw is echt om heel groot te worden ! Ik zal niet alle Koi kunnen houden voor de vijver, Het is fantastisch om de evolutie te zien bij jonge Koi maar wel een dure jammer genoeg. Lesgeld is duur he !  Groeten Jack.

Het is me niet helemaal duidelijk wat Jack met duur bedoeld, want zo duur waren deze koi niet, maar dat doet niets ter zake. Het is indrukwekkend als je deze koi ziet rondzwemmen, een mooi allegaartje. Misschien beter als ik het filmpje laat zien !

En inderdaad het is indrukwekkend als je deze koi ziet paraderen in de q-bak. Hetzelfde resultaat is te zien bij Rudie. Het enige wat nog onduidelijk is voor mij is de kleurstelling van deze selectie. Ik heb een aantal van de mango binnen gezet, en dat zijn vooral de gekleurde oranje-achtige kandidaat groeiers. Ik heb een filmpje gevonden op youtube met wat ik veronderstel dat het in de toekomst zou kunnen worden. 

Het zijn de laatste overblijvenden van de 280 stuks die ik had laten overkomen, een 50-tal. Ze zitten nu op 25° en ik wil ze eigenlijk nog niet verkopen, alhoewel het voor mij een moeilijk gegeven is om niet te verkopen. Die drang, begrijp je...

Wel is het zo dat de kleur lichter wordt als ze binnen zitten, dat heb ik al opgemerkt. Dat ze groeien, kan je zien, dat zal het probleem niet zijn. Alleen kan ik me niet uitlaten over de kleurschakering die ze later zullen krijgen. We gaan het zien !

Ook ben ik benieuwd naar andere evoluties, daar krijg ik minder informatie over. Er zijn er in totaal toch een 300-tal verkocht....benieuwd of het de andere net zo goed gedaan hebben !

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

David

Wat een prachtige glimmende ochiba ... om jaloers op te zijn 👌


Matthijs

Machtig Jack! @Luc, met duur zal Jack bedoelen dat ze in een verwarmde bak al niet goedkoop zitten, en daarnaast vreten ze hem ook nog eens compleet arm...

Jack

Inderdaad Matthijs , ze vreten me arm. Monsters zijn het !
Met de constante temp , de nodige water wissels en mega berg lucht is het best een prijzig project om te doen.
Gelukkig met de nodige voldoening !


Wim DW

mooie evoluties, bedankt aan Jack en Rudie voor de updates te sturen, toch gek dat op zo'n korte tijd deze resultaten bereikt kunnen worden.... de mango fever met zulk een weer is ook niet te versmaden - bedankt voor het artikel


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74