De vijver van Heino

De vijver van Heino

Het was al een tijd geleden dat ik nog eens op bezoek was bij een klant. Ik zou het iedere week willen doen, maar dat is niet altijd mogelijk, meestal ontbreekt de tijd, maar voldoening geeft het wel.

Het is altijd een verrassing waar je terechtkomt, en als het weer dan nog eens meezit is het gewoon genieten. Het was niet overdreven ver, een uurtje rijden met de auto en de bestemming was bereikt.

Er moesten 5 koi uitgeladen en in de vijver gezet worden, en het waren niet van de minste. Er zwommen al koi in de vijver, niet veel, maar toch herkende ik een koi van vroeger. Blijkbaar was er een jaar of 5 geleden al een koi van Interkoi aangekocht en op de één of andere manier zat deze nog ergens in mijn grijze hersenmassa verborgen.

Ik had echter geen codenummer, maar na enig zoekwerk kon ik de koi toch thuiswijzen, dank aan mijn uniek systeem dat bijna alles kan traceren. Sanke 1511021 kwam tevoorschijn en ik moet toegeven dat hij er bijzonder goed uitzag. Complimenten aan de eigenaar.

De koi is nu 82 maanden volgens mijn pancarte, en het is een mannelijke koi. Ik kon de grootte moeilijk inschatten, maar als ik dit min of meer vergelijk met de koi die ik net geleverd heb, zou ik 80/85 cm toch als maatstaf durven nemen. Zo zie je maar dag mannelijke koi van Momotaro ook iets in hun mars hebben.

Helaas kon ik niet bowlen want de vijver was afgedekt met beschermende roosters om ervoor te zorgen dat kinderen niet per ongeluk in de vijver zouden belanden. Een stevige constructie die door overkappingen.nl werd geproduceerd

Het wordt dan nu ook tijd dat ik het filmpje eventjes toon.

De keuze van de koi werd gedaan in samenspraak. Er werd een voorstel gedaan van een aantal koi die voldeden aan een bepaald bedrag. Vermits we in een seizoen zijn dat de meeste koi al verkocht zijn, was de keuze misschien iets meer beperkt, maar de kwaliteit van de koi liegt er toch niet om. Een bijzonder aardige collectie dat je in het filmpje kan bewonderen.

De 2 kohaku komen uit de reeks die ik moest hebben tijdens de veiling in april. Het is een gouden serie die zelden of nooit te verkrijgen is, maar ditmaal liet ik me niet kisten, en bood tot ik ze had. Ze zijn niet goedkoop, dat weet ik, maar ze zijn meer dan de moeite waard. Een zalige collectie kohaku die telkens een glimlach op mijn gezicht toveren als ik in de vijver kijk. Wat kunnen kohaku toch mooi zijn in hun eenvoud.

Dan was het de beurt aan de showa van Momotaro, een klepper van 72 cm en slechts 3 jaar oud. Het inazuma-achtig patroon gebeiteld op een spierwitte ondergrond en geaccentueerd door een verstandig sumi patroon, doet me aan een oyakoi van vroeger denken, waarvan ik de naam even vergeten ben, maar altijd in mijn geheugen gegrift was. Hier zit nog toekomst in, en ik twijfel er niet aan dat die in deze vijver zijn ding kan doen.

De shiro utsuri was de volgende koi, en het was ook mijn persoonlijke lieveling. Mijn duurdere shiro utsuri zijn nu op, het is een algemeen succes geweest. De 6 overige zijn nog aanwezig, maar zijn nog in een stadium van te worden,  niet van te zijn. Geduld is hier een mooie oplossing, iets waar ik niet sterk in ben.

Tenslotte verdween de sansai sanke als laatste in de vijver, en moest ik even nagenieten van het vijftal dat zich al snel thuisvoelde in de prachtig aangelegde vijver. Het was een genot om even op en neer te rijden, en de voldoening was groot !

Als laatste mocht ik nog even een kijkje nemen in een nieuw project waar volop aan gewerkt wordt, namelijk een quarantaine faciliteit die de verbeelding tart. Een q-bak van ongeveer 12 kuub is in de maak, en daar moeten enkele tosai in komen. Het is mogelijk dat ik de eer krijg om deze uit te zoeken in de loop van volgend voorjaar...spannend en interessant, of niet ?

Een teer punt kwam ook onder de aandacht, namelijk de vraag hoelang ik nog zou verderdoen als interkoi dealer ! NIet alleen een teer punt, maar ook een moeilijke vraag, want er is moeilijk antwoord op te geven.

Ik zit op tram 7, en dan moet je realist blijven. Het enige wat ik kan antwoorden is dat zolang ik gezond, fit en sterk genoeg ben, er nog geen vuiltje aan de lucht is, maar op een bepaald moment zal ook ik rekening moeten houden met de waarheid ! Ik ben een realist tot in de kist !

Voor mezelf heb ik nog 5 jaar voorbehouden voorlopig, maar de voorzienigheid kan ik niet tarten, dus het blijft een open vraag en we zien wel waar het schip strand. Ik zal in de toekomst wel rekening houden met eventuele problemen in verband met azukari toestanden, maar daarvan is Ben sowieso op de hoogte moest er iets gebeuren.

En dan is er natuurlijk nog het gezond verstand. Laat me eerst nog even genieten zoals ik gisteren heb gedaan...meer hoeft dat voorlopig niet te zijn ! Bedankt in ieder geval voor de gulle ontvangst  en het vertrouwen in de aankoop van de koi ! De gewilde telefoonhouder, een boek van NIshikigoi Symphonie en een balpen van Interkoi was slechts een kleine attentie, maar het werd van harte gegund. Het zijn soms de kleine dingen die het hem doen !

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Heino: afbeelding 1
De vijver van Heino: afbeelding 2
De vijver van Heino: afbeelding 3
De vijver van Heino: afbeelding 4
De vijver van Heino: afbeelding 5
De vijver van Heino: afbeelding 6
De vijver van Heino: afbeelding 7
De vijver van Heino: afbeelding 8
De vijver van Heino: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

willy

In zulke omgeving wil je toch wel vertoeven, alles straalt rust uit. En in zo een vijver zullen deze knappe kois het best naar hun zin hebben.


Huub

De triple tancho!! Wat een fantastische koi gaan deze mooie vijver in!!


Roy

Mooie collectie en vijver!


Kristof_d

Proficiat aan de eigenaar van deze prachtige tuin en koivijver.
Genieten maar zou ik zeggen!


Wim DW

proficiat aan de eigenaar - mooie selectie koi -- mooie vijver //aan de schrijver van het stuk toch zalig dat je dit intens kan beleven 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74