3 Toppers in Arendonk

3 Toppers in Arendonk

Zondag was het rustdag en had ik tijd om enkele koi te bowlen, te bekijken en even op film vast te leggen.

Verstandig is, om eerst even de filmpjes rustig te bekijken:

De sanke uit de Ryu bloedlijn

De neus uit de Shiro x Mako bloedlijn

De hi showa uit de Shiro x Mako bloedlijn

Alle drie deze koi schrijf ik een waardevol toekomstbeeld voor. Het zijn nisai en ze zijn gekocht op de veiling van Momotaro verleden jaar. De showa komen uit een fantastische moeder, die ik persoonlijk verschillende keren live heb gezien en waar ik nog altijd een groot zwak voor heb. Dit gekruist met een mannelijke Mako is eigenlijk synoniem voor succes.

Je ziet ze op deze foto helemaal onderaan rechts.

Wat mij vooral interesseert aan de hi showa, is het toekomstbeeld dat ik graag zou zien wat betreft het patroon. Als het shiroji opkomt door het groeien van de koi, kan er een machtig kleurenpallet ontstaan van sumi, shiroji en beni die in perfecte balans zijn. De koi is nog niet gefinished, maar zal vermoedelijk geen grote metamorphose meer ondergaan, dit in tegenstelling tot de neus. Deze is qua body steviger en zal ongetwijfeld groter worden. De lengte van het hoofd doet vermoeden dat hier nog serieus wat lengtegroei te verwachten is. Het patroon is spannend en tegelijkertijd toch gedeeltelijk voorspelbaar. Hier zie je nog niet wat het eindbeeld zal zijn.

De sanke is uit de welbekende Ryu bloedlijn. Zelden een sanke gezien met deze huidkwaleit en body. Het beni is om van te snoepen en zelfs het patroon is meer dan bevredigend. Met het opkomende atarashi sumi, geëtaleerd in het wit, tegen het beni, wat kan je nog meer verwachten. De moeder is op dit ogenblik een niet te onderschatten 102 cm groot, de perfecte genenmix.

Deze koi ga ik in de maand februari in promotie zetten. Voor de beloftevolle koiliefhebber waar kwaliteit voor de toekomst een rol speelt, kan ik niet anders zeggen dan dat hier een sympathieke kans wordt geboden om HQ nisai aan te kopen.

Ik ga niet zeggen wat de promotie is. Als je interesse hebt in één van de koi, stuur me dan een mail en ik stuur je de promotieprijs op. Na februari worden ze op hun normale prijs gezet.

Ik ga ook nog uitleggen waarom ik deze koi in promotie zet. Het is gewoon zonde om ze bij mij te laten zitten. Deze koi hebben behoefte aan rust, een goede vijver en goede begeleiding. Ik hoop dan ook op een goed tehuis voor deze koi.

Meer afbeeldingen

3 Toppers in Arendonk: afbeelding 1
3 Toppers in Arendonk: afbeelding 2
3 Toppers in Arendonk: afbeelding 3
3 Toppers in Arendonk: afbeelding 4
3 Toppers in Arendonk: afbeelding 5
3 Toppers in Arendonk: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137