Speciaal voor Klaas

Speciaal voor Klaas

Erik en vrouw hadden gisteren een afspraak gemaakt om even kennis te maken.

Ditmaal niet echt met Interkoi, maar was het meer te doen om Rini. Erik en vrouw (sorry ben de naam vergeten) zijn de eigenaars van de karper utrecht, een koizaak gelegen in de voordorpse dijk in Utrecht. Zij verkopen in deze regio zowat de meeste boeken van Rini. Dat stemt Rini tot vreugde, en hij was dan ook benieuwd om met deze mensen kennis te maken.

Ondanks de koude werd het een gezellige ontmoeting, en na wat over en weer gebabbel over karpers en koi, kwamen de goede oude karpertijden natuurlijk weer aan bod. Misschien toch een goed idee om het wedervaren van Rini in zijn rijk gevulde leven als een biografie in pocketvorm uit te geven, want blijkbaar schuilt hier toch een bron van ongekende avonturen, waarvan ik af en toe wat kan opvangen, maar dat best eens een bestseller zou kunnen worden.

Buiten zijn bekendheid, proef je altijd het respect dat men voor Rini heeft, en dat hij opgebouwd heeft met zijn karperboeken. Erik had dan ook 2 karperboeken meegebracht, eentje van hem en eentje van Klaas, om deze persoonlijk door Rini te laten tekenen. De foto terwijl Rini het boek van Klaas tekent, is dan ook speciaal voor hem.

Graag laat ik enkele foto's zien van fragmenten uit het boek, waarin je Rini herkent in zijn jonge levensjaren. Erik merkte goed op dat ik "dit niet heb meegekregen", en daarmee bedoelde hij volgens mij de hausse en de revolutie die Rini veroorzaakte in de karpervisserij in die tijd door de boeken over karpers te schrijven. Helaas, ik heb het niet meegemaakt, want ik ben geen karpervisser geweest, en ik kende Rini eigenlijk niet, toen ik hem ontmoette.

Wat mij altijd een warm gevoel geeft, is het respect en warm gevoel, dat veel mensen Rini toedragen, en dat hij ook verdient.

Meer afbeeldingen

Speciaal voor Klaas: afbeelding 1
Speciaal voor Klaas: afbeelding 2
Speciaal voor Klaas: afbeelding 3
Speciaal voor Klaas: afbeelding 4
Speciaal voor Klaas: afbeelding 5
Speciaal voor Klaas: afbeelding 6
Speciaal voor Klaas: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052