37 maal Taniguchi

37 maal Taniguchi

Ik heb ondertussen de foto’s aangekregen van de Taniguchi die ik heb aangekocht tijdens mijn laatste Japan reis.

Al deze koi blijven zitten tot het voorjaar van 2018, en zullen dan kunnen beschouwd worden als jumbo tosai met een lengte van 30-40 cm afhankelijk van de genen natuurlijk.

Ik heb dit al meerdere keren gedaan, en dikwijls met succes, maar ook met zijn ups en downs. Maar een goede en eerlijke kweker laat je zomaar niet in de steek.

Door zijn nieuwe prachtige infrastructuur waar ik verleden week het geluk gehad heb te mogen langsgaan en te mogen genieten van zijn prachtige koi, denk ik dat er een serieuze opbloei en verandering van kwaliteit is te verwachten.

Meegroeien met een kweker heeft zo zijn voordelen. Ik denk dat je bepaalde voorrechten zult genieten qua opvang en qua onderhandelingen. Taniguchi San heeft altijd een zwak voor mij gehad, zo heb ik tenminste de indruk, en ik heb hem ook altijd geprobeerd te ondersteunen vanaf zijn beginperiode.

Ik laat je nu de foto’s zien van de koi die ik heb aangekocht, 37 stuks in totaal, maar met een wezenlijk verschil tegenover vroeger.

Vroeger selecteerde ik uit een bepaalde prijsklasse die voor iedereen betaalbaar was, liet deze in het voorjaar overkomen en zo kon ik ze aan een vergelijkbare prijs verkopen.

Nu heb ik koi gekozen uit verschillende prijscategoriën en met hulp van Ben, Johan en ook met de hulp van Taniguchi San, die me altijd begeleid en bepaalde richtlijnen geeft. De kennis van Taniguchi is onbetaalbaar, en dit in combinatie met de Europese ondersteuning van mijn medereizigers is dat gewoon een pluspunt.

De gekochte koi zijn voornamelijk sanke, kohaku en enkele ginrin kohaku omdat ik dat graag zie en met één tancho om de zaak compleet te maken. De bloedlijnen heb ik in een vorig nieuwsitem al getoond.

Velen onder jullie zouden de prijsstelling ook niet begrijpen, wat ik dan weer wel kan begrijpen, maar ik kan je wel vertellen dat er bijzonder dure tosai tussen zitten, vraag dit maar aan mijn collega's die de prijzen gezien hebben. Tenminste Johan begreep het ook niet in eerste instantie. Plezierige noot: Ben heeft één van deze tosai voor zichzelf gekocht. Altijd een mooi project om op te volgen.

Ik had ook een eigen keuze, en ik heb die de naam van zijn dochter gegeven, namelijk Cha cha. Een fijne hulp voor de papa en een bijzonder lief kind dat altijd zorgde dat ik drinken had bij de Open Sales...

Binnenkort zullen deze koi één voor één gefotografeerd worden en kan ik meer informatie geven. Ik ga deze koi echter nog niet te koop aanbieden.

Ervaring leert mij dat het risico soms vrij groot is en dat ik dan mensen moet teleurstellen. Daarom dat ik dus de koi pas eerst volgend jaar zal voorzien van een prijs, afhankelijk van de ontwikkeling van de koi.

Bovendien zullen ze dan ook gesext worden, en kan ik eventueel koi langer in de mudpond laten verblijven. In mijn volgende reis weet ik meer, en dan zullen de koi van vorige selectie ook boven water komen. De meesten zullen hierop wel ongeduldig gewacht hebben.

BELANGRIJS NIEUWS

Ik heb juist het bericht gekregen dat de koi donderdag 19 oktober binnenkomen.

Meer afbeeldingen

37 maal Taniguchi: afbeelding 1
37 maal Taniguchi: afbeelding 2
37 maal Taniguchi: afbeelding 3
37 maal Taniguchi: afbeelding 4
37 maal Taniguchi: afbeelding 5
37 maal Taniguchi: afbeelding 6
37 maal Taniguchi: afbeelding 7
37 maal Taniguchi: afbeelding 8
37 maal Taniguchi: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004