4 kanjers verlaten Arendonk

4 kanjers verlaten Arendonk

Zoals geweten zijn april en mei de maanden dat de koi worden opgehaald. Zo ook gisteren was de tijd gekomen om enkele serieuze jumbo uit hun pijn te verlossen en ze naar hun thuisbasis te begeleiden

Het zijn niet echt gekende koi, dus misschien toch wel interessant om even te bekijken. Laten we beginnen met een bloedmooie showa met een prachtig patroon die dit jaar op de veiling werd aangekocht.

Het meerstappenpatroon geeft de showa een bijzonder mooie look, en de kwaliteit liegt er niet om. Alles is aanwezig om uit te groeien tot een prachtige jumbo showa, uiteraard van Momotaro. Het sumi zal deze showa zeker en vast maken de volgende jaren en een uitzonderlijk mooie uitstraling geven in de toekomst.

Koi kopen die al af zijn is geen kunst, dat kan iedereen. Koi kopen die zich nog moeten bewijzen is een andere optie die veel plezieriger, maar ook veel meer risico inhoud natuurlijk. Maar als het ontwikkeld zoals je wil, dan ben je de koning te rijk. Dit een een showa die dit resultaat echter zeker en vast kan ondersteunen. Ik hoop haar in de toekomst nog tegen te komen.

De tweede vakantieganger is een kohaku van Sakai FF. Als ik me niet vergis werd deze aangekocht op de Choguko veiling. Ik heb ze 72 cm gemeten en dat is niet mis voor een sansai. Ook hier herken je weer het meerstappenpatroon waar ik zo graag naar kijk. 

Een klein punt van aandacht wil ik hier toch even in de aandacht brengen. De online veilingen zijn bijzonder populair maar niet zonder gevaar. Als je het filmpje bekijkt bij de voorstelling van de kohaku. dan zie je duidelijk de overbelichting van het filmpje. Ik stoor me hier geweldig aan, want je kan de huidkwaliteit niet echt goed inschatten. 

Ik heb de omstandigheden en de camera niet  om een gelijkwaardige film te laten zien, maar wel een eerlijke film naar de klanten toe. Let wel, de huidkwaliteit is nog altijd super, maar onmogelijk kan het vergeleken worden met het overbelichte filmpje van de veiling.

Ik heb zelf wat met de film geknoeid en dan zie je het overbelichte resultaat van hetzelfde filmpje, en dan even op 1-2-3 in elkaar geknutseld. Zie je het verschil ? Online veilingen zijn niet het summun van koi kijken, steek dat goed in je ogen en je hebt er ervaring voor nodig.

Op dezelfde choguko veiling werd ook deze kadet aangekocht, ook een kohaku van Sakai. Ik was wel vergeten te meten, maar als ik zeg dat ze 75 cm was, zal ik er niet ver nazitten. Hier zit wel gewicht in de schaal, dat kan je zelf ook zien. Een filmpje bij aankoop vorig jaar in maart is altijd mooi om te vergelijken. Ik denk dat iedereen het met me eens is dat dit kanonnen zijn of zullen worden.

De laatste voor vandaag is een sanke van Sakai FF, en deze is wel 76 cm gemeten. Dit wordt een monster vermoedelijk waar lengtes van 85 of 85+ zeker in de mond mogen genomen worden. Deze werd aangekocht in november 2020 en er hoort ook een filmpje bij van bij aankoop.

Hoe je het ook bekijkt, het zijn serieuze koi die Interkoi Arendonk verlaten. Ik ben altijd blij als alle koi gezond weggaan, want het blijft een hele opgave om alles goed en gezond te houden. Ik denk dat de verantwoordelijkheid onderschat wordt.

INTERKOI GERMANY

Wie van grote jumbo houdt wil ik toch nog even een filmpje laten zien van een klassebak in wording. Op dit ogenblik sansai en bijna 80 cm, het is iets om over na te denken. Michael is ook begeesterd van grote jumbo en steekt dit niet onder stoelen of banken. Dit is een prachtexemplaar en zal zeker bij sommige mensen hun koikichi hart laten spreken. 

Bovendien heeft hij een heel assortiment koi ter beschikking die hij graag via zijn onderdeel op de website presenteert. Meerdere mensen hebben reeds koi gekocht via Michael, zijn meer dan tevreden,  en ik heb hier totaal geen problemen mee. Hij specialiseert zich in het laten ontwikkelen van kleinere koi naar volwassenheid en doet dat met verve.

De meeste klanten die al koi gekocht hebben van Michael zijn trouwens meer dan tevreden over de resutaten. Je kan altijd rechtstreeks met hem contact opnemen om eventuele aankopen te doen. De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en dat is tot hiertoe nog niet beschaamd. 

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Johan D

555


Matthijs

555


Eric

555


Dick

555


interkoi

555

Johan D

555


Dick

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml