Dankbare koi naar dankbare vijver

Dankbare koi naar dankbare vijver

Jan wordt 79 jaar en het transporteren van de koi met zware zakken is niet eenvoudig voor hem. De oplossing is vrij eenvoudig, ik ga de koi zelf even wegbrengen.

Ik zou willen dat ik het voor iedereen kon doen, maar dat gaat natuurlijk niet. Gelukkig woont Jan niet te ver van Arendonk, en dan is het brengen van de koi ook geen probleem.

Hij heeft er wel een oog voor om er speciale exemplaren uit te kiezen. De super golden corn is in mijn ogen een specialleke en ik kan werkelijk genieten van deze koi. Zet haar in de bowl en je ontdekt het getinte schubbenpatroon dat een opmerkelijke kleurschakering laat zien van een roestig bruin-oranje tint. De super mango heeft geen omschrijving nodig, die is gewoon top in al haar facetten.

Beide werden samen verpakt en in hun nieuwe vijver geplaatst. Ze voelden zich al dadelijk in hun sas in hun nieuwe verblijfplaats, maar dat is niet verwonderlijk, want de verzorging en de liefde voor de koi is onvoorwaardelijk en nog altijd diep ingeworteld bij Jan. Dit noem ik een echte koikichi. Onmiddellijk stond hij al met zijn netje klaar om vuilrestjes van de bomen uit het water te scheppen. 

De golden corn worden geliefd en verguisd tegelijkertijd. De ene is er lyrisch over, de andere kan ze wel vervloeken. Gelukkig mogen we een eigen mening hebben, maar ik gok op de toekomst dat ze wel eens hoge toppen zouden kunnen scoren.

Onlangs heeft Taniguchi san nog 5 exemplaren voor mij geselecteerd op verzoek. Het zijn 5 vrouwelijke golden corn uit wat hij zijn tategoi noemt. Taniguchi heeft een zwak voor mij omdat ik hem altijd trouw gebleven ben, en zal altijd zijn best doen om goede exemplaren voor mij te selecteren. 

Je kan ze terugvinden op de eerste bladzijde van Koi in Japan. De verkoop is inclusief een seizoen azukari. Eventueel kopen is een gok, maar gokken kan plezierig zijn. Ik heb nu 22 golden corn in de verkoop, waarbij een deel nog in Japan is, een deel dat nog binnen moet komen, en een paar die in de serre verblijven.

Volgende week komt nog een zending binnen van 2 opmerkelijke koi en op 2 juni komt de laatste zending binnen.. Dan zit het voorjaar er op en zal het afwachten zijn tot oktober. Gelukkig bemerk ik weer een kleine opflakkering wat betreft de interesse in koi. Dit kan ik alleen maar toejuichen.

Geniet ondertussen van het filmpje van vandaag.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Ruud

555


Dick

555


Johan D

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml