Even stilstaan bij de gebeurtenissen

Even stilstaan bij de gebeurtenissen

Toevallig kreeg ik een filmpje te zien van Ivo. Ik ken hem niet echt, en hij kende Interkoi niet. Raar maar waar. Toch kijk ik altijd met bewondering naar zijn filmpjes.

Hij was ook aanwezig op de Belgische Koi Show. Ik dacht hem in een glimp te herkennen op het einde van de show. Voor zijn filmpjes heb ik wel het nodige respect, want die zijn altijd bijzonder goed gemaakt, met een degelijke ondersteunende uitleg. Bekijk het filmpje eventjes !

De meesten onder U hebben  het misschien al wel gezien, maar ik wil er toch even de aandacht op vestigen. Zelf kom ik met één vat welgeteld 5 seconden in beeld en dat helemaal op het einde van het filmpje. Je moet snel zijn om mijn vat te kunnen zien.

Voor de Adult Champion had hij blijkbaar ook geen tijd, en dat vind ik wel spijtig, want deze showa genoot van ontzettend veel belangstelling. Een groot aantal mensen wilden deze showa kopen, de vraag ernaar was buitengewoon hoog.

Wat ik wel met plezier heb waargenomen is dat ik redelijk wat koi herkende die via Interkoi werden aangekocht en deelnamen aan de BKS, en bovendien nog enkele dikke prijzen behaalden. In ieder geval wil ik mijn bewondering voor zijn filmpjes beamen en ik zie dat hij er al veel in zijn repertoire heeft staan. 

DROEVIGE MEDEDELING

Normaal hou ik er niet van om droevige mededelingen te doen, maar gisteren werd ik toch opgeschrikt door een triestige boodschap. Ik hou er niet van als mensen dit via de sociale media posten, maar dit wil ik toch even via het nieuwsitem meedelen aan mijn klanten.

Mike van Zijl, de eigenaar van Nedkoi (probites) is niet meer. Blijkbaar leed hij aan een terminale kanker. Ik was hiervan niet op de hoogte, dus het nieuws sloeg in als een bom, want ik heb Mike gekend als een heel gezonde man.

Het zijn dingen die je doen nadenken over het leven. Ik ken Mike al meer dan 15 jaar en ik heb Probites altijd als "het voer voor de koi" ingekocht voor België en ook ver daarbuiten. Hij had steevast zijn eigen ideëen en kwam er ook rechttoe voor uit.

Ik heb hem nog leren kennen in de tijd toen zijn voer aangeboden werd als diepvriesvoer Frostbites genoemd. Zelf heb ik dit enkele jaren aangekocht om te verkopen en het werd bijzonder op prijs gesteld. Later werd het vervangen door probites in de vorm zoals het nu is. Om het in diepvriesvorm te verkopen was te ingewikkeld, wat ook begrijpelijk is. Iedereen zal Mike wel eens gehoord en gezien hebben bij zijn talrijke lezingen waar hij zijn filosofie verdedigde.

Ik ben altijd trouw gebleven aan probites, en zal dit vermoedelijk in de toekomst ook altijd blijven doen. Zijn bedrijf zal verder geleid worden door zijn broer Ronald. Het is een zwaar verlies voor de koigemeenschap en vooral voor zijn familie en vrienden. 

 

6
6
17
6
3
6
45
11

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

The Untouchable

Ik heb Mike heel goed persoonlijk gekend, als een bevlogen vertolker van lezingen over goed koivoer op diverse koishows, waarbij een kort praatje achteraf er nooit aan mankeerde. Door zijn zeer overtuigende lezingen werd je als koihouder als het ware automatisch naar het Probites voer getrokken, en dit niet onterecht, zo heb ik achteraf gedurende jaren mogen ondervinden.

Een heel zachte, lieve en innemende man, met het hart op de juiste plaats. Was me dat verschieten zeg gisteren, toen ik het bericht van zijn veel te vroeg heengaan op FB te lezen kreeg. Ik lieg niet als ik zeg dat ik er meerdere tranen bij heb weggepinkt. Veel te vroeg heeft hij ons en de hele koigemeenschap verlaten. Wat kan het leven toch wreed zijn en soms abrupt eindigen! Mijn oprechte deelneming en veel sterkte gewenst aan heel de familie. Mike zal voor altijd in onze gedachten blijven rondzweven. Veel succes ook aan zijn broer Ronald bij de voortzetting van het bedrijf. Nog een geluk dat dit mogelijk is! 


Mack vijvercentrum

Hierbij wilde wij familie en alle bekende van Mike condoleren met dit grote verlies,wij kenden Mike als een heel fijn en open persoon en zeer gedreven en het geloven van zijn perfecte voer van eerst Frostbites  en later Probites en inderdaad !!van super kwaliteit wij gaan hem allemaal missen,heel veel sterkte en ook wij blijven trouw aan zijn ontwikkelde voer voor de Koi Probites.


Mack vijvercentrum

Hierbij wilde wij familie en alle bekende van Mike condoleren met dit grote verlies,wij kenden Mike als een heel fijn en open persoon en zeer gedreven en het geloven van zijn perfecte voer van eerst Frost iets en later Probites en inderdaad van super kwaliteit wij gaan hem allemaal missen,heel veel sterkte


Matthijs

Sterkte aan de familie van Mike, we gaan hem serieus missen in de hobby ook!


Dick

RIP Mike, sterkte aan de familie, ook ik blijf trouw aan de Probites, zoveel is zeker.


Johan

ZEER VERDRIETIG BERICHT VAN Mike van Zijl wat een gemis.


Jack

Zonde het verlies van deze bevlogen voer goeroe. Zijn chlorrela veranderde alles . Mike zal gemist worden. Sterkte voor de familie . Dat probites ouder mag worden dan de uitvinder.


Johan D

Dat is even verschieten ,was een aangename man.


Eric

Triest Sterkte voor degenen die Mike goed kenden 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml