Aandacht voor de koi in de serre

Aandacht voor de koi in de serre

Gisteren heb ik de tijd genomen om een aantal koi naar de serre te brengen. De quarantaine was voorbij, ik heb ervoor gekozen om de jumbo tosai over te brengen naar een oord van rust en stilte, gecombineerd met een constante temperatuur van ± 25°....de serre. 

De resultaten zijn gewoonlijk beregoed. Het ligt natuurlijk ook aan de koi die je erin plaatst, want de basiskwaliteit bepaald natuurlijk ook de evolutie. De meesten die nu in de serre geplaatst zijn, zijn tosai.

Ik heb er een filmpje van gemaakt, zodat je even kan meegenieten van het overplaatsen. Ik heb de prijzen voor de serre inclusief het verblijf onder de knop "serrebewoners 2022" geplaatst. Wie alsnog graag een koi wil aankopen kan me contacteren, ik geef hieronder even de speciale mogelijkheden, want het gaat niet van een leien dakje dit jaar.

De vermelde prijzen zijn inclusief het verblijf in de serre. Indien men wil kan men een koi aankopen tegen volgende voorwaarden, zodat het risico wat gespreid wordt.

  • Men betaald 50% van de aankoopprijs 
  • Men is niet verplicht de koi aan te kopen na hun verblijf in de serre als het resultaat niet bevalt
  • Als het resultaat wel bevalt dien je de volgende 50% te betalen
  • Bij het niet goedkeuren van de koi na verblijf, kan je het geïnvesteerde bedrag gebruiken voor een andere aankoop

Op deze manier wordt je aankoop beveiligd tegen een minder goede ontwikkeling als verwacht. Al moet ik zeggen dat de ontwikkeling van de koi doorgaans positief is, maar het opkomen van secundair hi of andere kleine mankementjes kan je niet voorspellen. Dat is bij deze voorstelling van een aankoop gevrijwaard.

Om je nog een idee te geven van de koi die gisteren naar de serre zijn verhuisd, heb ik vooraf nog even een overzichtsfilmpje gemaakt van de koi die vertrokken zijn. De kohaku als ook de redkarashi zijn 40-45 cm en tosai op dit ogenblik.

Ik kan je op een briefje garanderen dat de redkarashi van een bijzonder aangenaam karakter zijn. De befaamde chagoi kan er nog van leren. Ze volgen je, ze komen naar je, ze willen bij je zijn, ze zabberen aan je vingers, het zijn ontzettend aangename koi. Dat is wat ik ervan hoor, en gedeeltelijk kan ik dat beamen.

Het feit dat ik de koi regelmatig schep om te laten zien, is natuurlijk niet bevorderlijk om het karakter van de redkarashi te laten ontwikkelen. De klanten echter die er eentje gekocht hebben zijn bijzonder in hun nopjes, dat kan ik je wel verzekeren.

Ik heb 2 ginrin red karashi uitgekozen en 3 gewoon geschubte redkarashi met 3 kleurschakeringen. Een lichtere versie, een middelmatig gekleurde versie en een roodachtige versie. ze zijn allen 40-45 cm en ik ben bijzonder benieuwd wat we ervan kunnen maken.

kruipend tijmIk was ook nog onder de indruk van de Japanse tuin die bij de vijver werd aangelegd, vooral door het kruipend tijm dat zich als een tapijt over de grond voort sleepte. Ik kon het niet laten om er een kort filmpje van te maken.

Schijnbaar duurt het enkele jaren om het tot deze wasdom te laten groeien, maar het is dan ook de moeite om te zien.

Wat betreft de serregangers....het is nu weer afwachten tot oktober om het resultaat te mogen bekijken. Het zou toch fijn zijn als er meer van deze koi verkocht zouden worden.

Tenslotte kwam John even op het engste moment van de dag zijn tancho kohaku van Momotaro ophalen. De wind gierde en de regen gutste uit de hemel. Een slechter moment kon niet, vooral niet als je koi buiten zitten.

Vandaag wordt eenzelfde weer of nog erger verwacht. Het zijn toch veranderende tijden, want dit weertype komt tegenwoordig toch wel iets te vaak voor !

 

3
3
24
10
4
5
3
16

Meer afbeeldingen

Aandacht voor de koi in de serre: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Dick

Luc, wellicht ten overvloede, maar volgens mij verdient de showa op het filmpje van de tuin, aandacht.

interkoi

Is geweten Dick, maar die is al over de 20 jaar...


Johan

Netjes en prachtig aangelegd het stuk Japanse tuin. Succes met de serre periode zal vast goed komen.


Dick

De nieuwe bewoners in de serre, daar zitten een aantal beloftevolle koi tussen, erg nieuwsgierig naar de volgende update. Dan het filmpje van de tuin, het is een pracht.


interkoi

Oei, de bozemannetjes zijn vroeg op stap vandaag....slecht geslapen veronderstel ik.

Matthijs

Denk ik ook! Och t zal afgunst zijn hè!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml