Het wordt een drukke dag

Het wordt een drukke dag

Om 8.30 uur staan ze al paraat om koi te komen ophalen. Gelukkig voorspellen ze aangenaam weer. Door de barre weersomstandigheden zijn ze nog altijd aan het werken om de parking in orde te krijgen. Dus moeilijkheden om te parkeren moet je er helaas bij nemen.

Maar voor alles is een oplossing, en we komen er wel uit. Ik denk dat er in totaal toch een 13-15-tal koi naar huis vertrekken. De vijvers binnen zijn leeg. Ze zullen klaargestoomt worden voor de volgende grote levering over 2 weken.

Een goede gelegenheid om alles in orde te brengen en voor te bereiden. Er is wel een interessante levering op komst. Het succes van de redkarashi heeft zich gemanifesteert in een enorme verkoop van deze soort.

oyakoi redkarashiZoals reeds dikwijls vermeld zijn het geen benigoi, maar dochters en zonen van een oshiba shigure die gecombineerd werd met een ginrin ogon voor zover ik weet. Het zijn bijzonder aimabele koi die ontzettend de liefde in de vijver verzekeren door onmiddellijk een band te leggen met de eigenaar van de vijver. Dat zijn de signalen die ik binnenkrijg.

Om het succes te verzilveren heb ik een deal gesloten met Daisuke en heb ik gevraagd om nog een selectie te laten afkomen. Na onderhandelingen waarbij het gevreesde transport als argument voor de prijs werd aangevoerd, kreeg ik een degelijke prijs voorgeschoteld, dat ten voordele is van jullie.

Tenminste als je interesse hebt in deze wonderbaarlijke redkarashi. In totaal komen er 60 exemplaren naar Arendonk, en ditmaal allemaal geschubte want de ginrin versie hebben helaas niet zoveel succes. Ten onrechte moet ik zeggen, maar ik kan de mening van de mensen niet veranderen.

Ik heb nog 2 exemplaren hier bij Interkoi rondzwemmen. Het zijn nisai van 70 cm en ik kan je garanderen dat ze prachtig zijn. Eén ervan wil ik meenemen naar de Euregio koishow, de andere vertrekt vandaag !

 Deze selectie zal na quarantaine aangeboden worden tegen 495 euro per stuk. Ze zijn allen dus tosai en 37-45 cm en kunnen onnoemelijk groot worden. Ik zou er een grow out van kunnen maken, maar dat is niet echt mijn ding. Deze zijn veel te goed om de verkoop te verdoezelen door een growout.

Ik zal na quarantaine een zaterdag organiseren waarbij ik alle exemplaren zal buitenzetten in een groot vat, zodat iedereen een keuze kan maken uit de aangeboden selectie. Het is een absolute aanrader om deze uitzonderlijk vriendelijke koi aan te kopen.

Tenslotte nog een filmpje van de eerste levering Red Karashi

De kleuren variëren van licht oranje tot oranje naar rood. Het huidje is zoals fluweel en van een onberispelijke kwaliteit. Dit zijn zoals reeds vaak vermeld geen benigoi waar je altijd geconfronteerd wordt met ergerlijke shimi. En volgens Daisuke kunnen ze enorm groot worden. Hij spreekt van 100 cm zonder problemen, ik hou het dan voor de veiligheid op 80 cm. 

De vriendelijkheid van de koi is aanstekelijk. Wil je al zeker zijn van een aankoop, mail me dan even, dan zal ik je al zeker inschrijven om de aankoop te verzilveren. Het vrijgeven zal tussen 5 en 15 juli zijn na de gebruikelijke quarantaine en controle.

 

4
3
38
6
5
3
4
16

Meer afbeeldingen

Het wordt een drukke dag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Jinsu

Je hebt overal zure appels 😉 .


Ben

Leuk al die boze mannetjes doe normaal als jullie zo doorgaan hebben we straks geen nieuwsitems meer dit doet gewoon pijn bij onze Luc 

interkoi

Nee hoor, heb ik geen probleem mee....ik denk dat het bozemannetje meer problemen heeft.


interkoi

Het is nu 6.59 uur en de eerste 2 bozemannetjes hebben zich reeds aangemeld...dikke proficiat om iedere dag even te komen genieten van mijn nieuwsitem, het moet een ongelooflijke kick geven ! 

Jack

En nu heb je ze aandacht gegeven Luc !
Je moet maar denken  ,bozemannetje of niet , ook dat is een reactie.

Matthijs

@Jack Hier een blij mannetje


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml