Nog slechts 15 stuks

Nog slechts 15 stuks

We zijn reeds een aantal maanden verder in het nieuwe jaar. Het is bijna juni, maar het aantal koi dat nog moet opgehaald worden slinkt iedere dag. Gisteren was het een topophaaldag met maar liefst 15 stuks. Ik zie trouwens dat we de kaap van het archief hebben overschreden van 3000 koi. Wanneer zal dit stoppen ? Zullen we de 4000 koi halen in het archief ? Moeilijk te beantwoorden.

Het zal dus een nieuwsitem worden met een groot aantal filmpjes, maar wel met bijzonder mooie koi die het pand verlaten. We begonnen er al redelijk vroeg aan, het was 8.30 uur dat de eerste klanten hun koi kwamen ophalen.

De werkzaamheden waren eventjes vervelend, maar telkens werd een oplossing gevonden en tenslotte is alles goed verlopen. Ik zal systematisch de filmpjes van de koi die naar huis gingen even op een rijtje zetten.

Een ginrin kohaku van Momotaro en een golden corn van Taniguchi

Een kumonryu van Kawakami en een kujaku van Momotaro

Een ginrin redkarashi van Momotaro 

De exclusieve oshiba shigure van Konishi

De sanke voor de toekomst van Momotaro

Een sanke van Sakai FF

Een ginrin shiro muji van Momotaro

Een kohaku van Momotaro

Een yamabuki van Taniguchi

Een shiro utsuri van Omosako

2 tosai showa van Sakai FF

Als laatste filmpje van de koi die meegenomen zijn, maar waar ik helaas een foutje heb gemaakt zodat het filmpje slechts een paar seconden duurt, is wel niet van de minste, en hopelijk horen we hier nog van in de toekomst. Ik heb het filmpje wat verlengt zodat je er toch enkele seconden van gaat genieten, maar het is een sanke van Sakai FF van 85 cm. Mijn verontschuldigingen aan de eigenaar voor het slechte filmpje....eeuwige zonde want het is een fantastische koi die weinig of nooit in de belangstelling heeft gestaan.

Het was trouwens een heel gezellige dag, en tussendoor heb ik nog wat aanpassingen gedaan om de binnenvijvers leeg te krijgen, want de volgende leveringen komen er volgende week en de week erop nog aan. Tijd om schoon schip te maken en met een vernieuwde lei te beginnen.

Uit de selectie van de overblijvende showa van Momotaro heb ik nog de 4 betere showa, of tenminste die ik beter vind voor de verkoop even apart gezet en er een filmpje van gemaakt. Ze zijn nu respectievelijk 23-25-27 en 29 cm. Eentje daarvan werd gisteren ook verkocht, dus er blijven er nog maar 3 over. Eén of twee ervan wil ik misschien ook meenemen naar de euregio koishow.

Ik had trouwen Dennie en Gerk, die ook nauw betrokken is bij de Euregio koishow op bezoek. Heel aangename mensen, ze mogen meer op bezoek komen, want daar ontbreekt het tegenwoordig wel een beetje aan. 

Volgende week zaterdag ga ik trouwens de nog onbekende showa van Momotaro even in the picture zetten, want daar zitten mooie exemplaren bij. Ik zal hierover nog een nieuwsitem wijden in de loop van de volgende week. Hou je zaterdag dus vrij volgende week !

Zo dat was mijn nieuwsitem van vandaag. Veel filmpjes om te bekijken. Nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur. 

 

8
4
41
7
6
5
4
20

Meer afbeeldingen

Nog slechts 15 stuks: afbeelding 1
Nog slechts 15 stuks: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan D

Weer prachtige exemplaren die vertrokken zijn , en dat met openliggende parking .

Johan

Open liggende parkeerplaats zou een mooie plek zijn voor een extra vijver 😊


Jack

Goed bezig Luc !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml