Een waar festijn

Een waar festijn

De zon schijnt, de temperatuur van het water buiten is 19°, dan is er maar één ding dat me interesseert, de koi moeten naar buiten. Misschien moeilijker om te bekijken, maar vraag maar aan de koi waar ze het liefste rondzwemmen ! Ze zullen het je wel uitleggen.

In de buitenlucht je koi houden heeft vele nadelen, maar ook één groot niet te versmaden voordeel, namelijk de kwaliteit van de koi en de uitstraling van het huidje. Het nadeel is dat het water moeilijker optimaal te houden is met een grote bezetting, en dat je de koi minder goed kan zien. Ze zitten helaas niet in poephelder water. Maar als je ze in de bowl zet, dan weet je het wel.

Gisteren was ik er op tijd bij om de koi die binnen zaten en voorlopig niet verkocht of opgehaald worden buiten te zetten in vijver 5, de vijver waar iedereen automatisch naartoe loopt. Het werd dan ook een hele verhuizing, en geloof me dat is zwaar labeur....

Voor diegenen die graag koi zien, is dit een uitgelezen mogelijkheid om ze nog eens even te bekijken, want ze zien er allen meer dan goed uit. Ik zet ze hieronder op een rijtje, dan kan je ze allemaal nog even bekijken.

De 1ste bowl met 4 koi naar vijver 5

De 2de bowl met 4 koi naar vijver 5

De 3de bowl met 4 koi naar vijver 5

De 4de bowl met 5 koi naar vijver 5

Dat zijn zomaar eens eventjes 17 stuks van serieuze lengte die ik even naar buiten gebracht heb, toch een zware onderneming. Een aantal bleven nog binnen zitten omdat ze deze dit weekend komen ophalen, en dan geef ik er de voorkeur aan dat ze niet overgezet worden.

Ondertussen kwamen de eerste klanten al hun koi ophalen. Als eerste meldde kwam de ginrin tancho aan de beurt. De kleinere showa in de bowl was even voor Lorenzo erbij gezet om deze wat beter te kunnen bekijken. Het zijn leuke tosai en niet overdreven duur.

Mogelijk zal ik ze zaterdag presenteren als ze nog niet allemaal verkocht zijn, want de vraag ernaar is groot. Zou ik dan toch terug met tosai moeten beginnen ? Ondertussen had Lorenzo een andere showa gespot die hem meer aansprak. Toegegeven een specialleke of niet soms ?

Ondertussen was zijn oog gevallen op een showa, maar dan van een ander kaliber. Een beer van 75 cm, daar moest hij even de thuishaven voor bellen. Showa zoals dit lust Lorenzo wel en na goedkeuring door de mama, werd de showa ingepakt en meegenomen. Een dwergje en een reusje...nu koop ik de volgende jaren geen koi meer was zijn antwoord. 

Het was 12 uur, tijd om de boel te sluiten, maar toen ik de poort wilde dichttrekken kwamen John en Inez nog even de parking opgereden. Twee fijne mensen en dan kan je toch niet sluiten als mensen van zo ver komen aangereden. Natuurlijk hou ik dan nog even open, niet meer dan fair, zou ik zeggen.

Nog nooit hadden ze de mogelijkheid om naar Interkoi af te zakken. Ook zij werden begeesterd door de kleine showa. Om ze het verschil goed te laten zien, zette ik enkele tosai showa in de bowl, samen met een echte jumbo tosai. Nu konden ze het verschil duidelijk zien tussen tosai en jumbo tosai. Indrukwekkend nietwaar ?

Of ze van dezelfde maand zijn weet ik niet zeker, maar meer dan 1 of 2 maanden verschil zit er niet op. Ze besloten om allebei een showa uit te kiezen, en dat deden ze met finesse. Dit waren de 2 showa die uitgekozen werden. En volgens mij  waren ze echt tevreden over de kwaliteit. Ze waren verwonderd dat deze showa slechts 350 euro kosten !

Zo dit was een flinke voormiddag met hard labeur, maar wel een voormiddag die voldoening heeft gegeven. Toch wil ik nog even iets kwijt over de onderhandelingsfase. De onderhandelingsfase is er vooral op gericht om de selectie die hier al langer zit te verkopen. Dit gebeurd met succes, maar het grote probleem is nu, dat de meesten een koi uitkiezen uit de nieuwere selecties.

Dat is natuurlijk fijn, maar het is niet de bedoeling dat daar een grote korting op wordt gegeven.  Dat moet je begrijpen. Ik ben geneigd om tegemoet te komen, maar dan vooral de koi die al een jaar in Arendonk zitten, zul je met grote korting kunnen inkopen. En geloof me ze zijn zeker de moeite waard....

 

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

Peter De Clercq

555

Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


interkoi

555

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml