6de Asian cup 2013

6de Asian cup 2013

Op 2 en 3 Maart werd de 6de Asian cup gehouden in Kowloon, Hong Kong.

Op de Momotaro veilingen zijn er verschillende mensen van Hong Kong. Ik ken ze niet bij naam, maar blijkbaar hebben ze succes geoogst op deze show.

De GC werd deze 87 cm grote Kondo sanke van 5 jaar oud.. Runner up werd de 5 jarige Momotaro Kohaku van Mr. 蘇志強, en Superior champion was voor de Momotaro Showa van 4 jaar, eigendom van Mr.伍祥發

Verder heb ik nog een mooi filmpje geupload van een tategoi selectie op de Momotaro Koi farm van April 2012. (duur 15.45 min.) Sommige van deze koi zijn al via de veilingen verkocht. Maar wat vooral mooi en interessant is om te zien is, is het sexen van de koi. Het filmpje werd gemaakt door Paul Ashton van Koibito.

De meeste van deze koi zijn geboren in mei en juni 2011 en nu, na 9-10 maanden zijn ze tussen de 36-48 cm. Dit zijn de echte jumbo tosai.In het filmpje kan je zien dat de koi eerst verdoofd worden en nadien goed bekeken door Maeda San, waarna Daisuke nogmaals kijkt om te bevestigen of om te leren.... Het zijn dit soort tosai die in April worden aangeboden, en waar ik zal aanwezig zijn.

In het filmpje zie je Daisuke ook in de Momotaro Jacket, die ik als prijs meegeef aan de persoon die de showa in de wacht sleept van de veiling tijdens de opensales dag van 6 april. Het werkpaard van dienst, de man met de baard, is Adam, die onlangs getrouwd is.

Een mooi filmpje dat ik gisteren nog gemaakt heb ter ere van het mooie weer, is van deze vijver. Ik had de kap erafgehaald, zodat de koi konden genieten van de eerste zonnestralen, en blijkbaar konden ze dit op prijs stellen. Tegelijkertijd heb ik 2 tosai van verleden jaar gefilmd, en die zagen er zeker er vast niet slecht uit. Ik bekijk het filmpje in ieder geval met genoegen...

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2300 euro, 760 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

Volg mijn reis naar Japan op 9 april voor de Momotaro veiling...

20 april, voorstelling van onze 2013 koi. (info volgt)

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml