10-11-12 mei Shinkokai koi show

10-11-12 mei Shinkokai koi show

Vanaf dit jaar een nieuwe locatie, namelijk in Rijswijk, op 125 km van Arendonk.

Het was voor mij een uitgelezen show enkele jaren geleden. Slechts 20 km van mijn deur in Hilvarenbeek. Ik was er blij mee, en vermoedelijk hebben ze hem daarom verplaatst, namelijk naar Appeltern 2 jaar geleden. Ok, het was ook nog te doen. Het was precies op 100 km van Arendonk en met de locatie was totaal niets mis mee.

Qua infrastructuur, locatie, bereikbaarheid vond ik het een pluspunt. Het uurtje rijden was ook geen probleem, en ik vond het telkens een aangename show. We zullen hem dan nog maar eens verzetten zei Henny, en nu is de show weer naar een nieuwe locatie verhuisd, namelijk Rijswijk. Wel 125 km van mijn deur, en ook moeilijker te bereiken, in die zin dat de wegen over het algemeen drukker zijn. De show zal ook niet meer buiten, maar binnen worden gehouden, en dit is zeker een pluspunt als het slecht weer is.

Zal ik de showa meedoen dit jaar ?

Dat ligt eraan. Ik zal geen stand hebben zoals andere jaren, en eerlijk gezegd ben ik geen showkikker. Ik show liever thuis, maar ik kan goed begrijpen dat mensen een show willen bezoeken.

Ik heb toegezegd om mee te doen als ik een groot vat krijg, wat in principe geen probleem is. Alleen moet je een stand hebben wil je over een groot vat mogen beschikken. Het wordt dan heel eenvoudig voor mij, ofwel krijg ik een groot vat en zal ik aanwezig zijn met een aantal vissen, ofwel zal ik niet aanwezig zijn. Afwachten is dus de boodschap.

Mijn eerste deelname was in 2006. Ik wist niet hoe het in zijn werk ging, maar ik had een aantal showa ingezet van Momotaro. Het stomme was dat ik mezelf concurentie aandeed met allemaal showa van dezelfde maten in te zetten. Ik zet hier de foto's van toen nog eens op een rijtje....

Ik heb er zelfs nog een filmpje gevonden van één van deze showa:

Deze werd eerste als sanke, maar was volgens mij een showa (ook volgens certificaat)

Ik heb de show echter altijd een warm hart toegedragen, en hoop sowieso dat ze veel succes zullen hebben met hun nieuwe locatie. De show zal doorgaan op 10, 11 en 12 mei in de broodfabriek in Rijswijk. Ik heb er een kleine kaart bijgevoegd, zodat de Belgische kijkers zich kunnen oriënteren op de kaart.

Ik heb gisteren echter wel een koi gebowld, die zeker iedere show kan meedingen naar een goede ereplaats, zoniet als eerste eindigen. Op vraag van Paul, die de koi opvolgt heb ik deze Goshiki van Kanno even gebowld om te zien hoe het sumi zich ontwikkelt. Zeer gewaardeerd in Japan, helaas in Europa niet zo geapprecieerd, is de goshiki variëteit. Paul was toch onder de indruk van deze goshiki en zou haar zeker mee naar de show nemen...

Als ik toch aan het filmen was, moest ik toch nog even deze tancho die ik onlangs gekocht had op de veiling filmen. Tijdens het transport had hij wat onplezierige verschijnselen vertoond, eigen aan een tancho. Zoals je kan zien is het nu bijna volledig opgeklaard.

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2250 euro, 802 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Meer afbeeldingen

10-11-12 mei Shinkokai koi show: afbeelding 1
10-11-12 mei Shinkokai koi show: afbeelding 2
10-11-12 mei Shinkokai koi show: afbeelding 3
10-11-12 mei Shinkokai koi show: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137