De druk vermindert

De druk vermindert

Een groot aantal koi hebben hun reis naar huis gisteren reeds ingezet.

Ik ben langs de ene kant heel blij dat er een aantal hun reis naar huis aanvatten, maar langs de andere kant geeft het weer een leeg gevoel als je ziet welke schoonheden weeral vertrekken.

Het zijn stuk voor stuk koi die je al jaren kent, die je als tosai hebt ingekocht , en nu als nisai of sansai de deur uit ziet gaan. Bewonder de schoonheid van Taniguchi..... Je hart maakt telkens een vreugdesprong bij het bekijken van deze kohaku.

Ze zitten reeds van december binnen, maar hebben bijna niets ingeboet aan schoonheid. Het hi is lichtjes verzwakt, maar niet om over te praten, maar bekijk het shiroji die het hi doet gewoon doet schijnen en stralen. Wie dit gekocht heeft, verdiend van mij een medaille, want in mijn ogen heeft die verstand van zaken.

Herken je ze nog van bij de aankoop ?

Kohaku 1102083

Kohaku 1111015

In mijn ogen is dit een bevestiging van wat ik bedoel met een relatie opbouwen met een goede kweker. Taniguchi San bewijst hier dat hij oog heeft voor kwaliteit, de koi voorselecteert als wij aankomen en dat wij ze verder selecteren, met dit resultaat als gevolg. Ik moet eerlijk toegeven dat ik trots ben als ik dit rond zie zwemmen, en zo zie ik er nog een paar van dezelfde serie, die binnenkort adieu zullen zeggen.

Voor mij is dit nogmaals een bevestiging van het feit dat ik niet begrijp dat de onlangs aangeboden kohaku van Taniguchi minder succes hebben gehad dan ik verwacht had. Of is het zo dat de naam van de kweker een doorslaggevende rol speelt ? Opgelet...in Japan is Taniguchi San wel een gerespecteerde naam en zal dit binnenkort in Europa ook worden.

Deze kohaku is speciaal voor een klant gebowld, en komt ook uit de stal van Taniguchi. Als wit de hoofdtoon voert is dit het voorbeeld van hoe een koi er uit moet komen te zien. Ik zie het ontzettend graag, anders had ik haar gewoon niet gekocht, zo simpel is het.

En wat denk je van dit wonder van de natuur? Gekocht op de veiling van Momotaro in 2011, en sinds december in mijn opvangbakken rond gezwommen. Niets, maar dan ook niets heeft deze showa ingeboet aan kwaliteit, en eigenlijk moet je een zonnebril opzetten om niet te moeten knipperen met je ogen.

Toegegeven, het zijn ook niet de goedkoopste koi, maar ik denk dat het verschil goed zichtbaar. Het grote voordeel van deze koi is het feit dat de evolutie nog altijd een onbekende faktor is, die het koihouden nog een extra dimensie geeft. En ja hoor, ik heb nog een filmpje van bij de aankoop van deze showa.

De kindai showa van Polleke groeit precies ook uit de bowl. Ik geloof dat deze toch enkele centimeter heeft genomen vanaf september. Waar ik het meest verheugd over ben, is het feit dat ik weet waar ze naartoe gaat. Polleke heeft enkele jaren geleden ook 2 tosai sanke van Momotaro gekocht, die ondertussen tegen de 80 cm gaan. Een sanke van de ondertussen overleden Izumoryu en eentje van de 107 cm grote Mako. Ik weet nu al zeker dat deze geweldig goed gaan ontwikkelen en dat ik ze binnen enkele jaren zeker opnieuw met trots kan laten zien.

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2200 euro, 841 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Meer afbeeldingen

De druk vermindert: afbeelding 1
De druk vermindert: afbeelding 2
De druk vermindert: afbeelding 3
De druk vermindert: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240