Verandering of niet ?

Verandering of niet ?

Af en toe denk ik eraan om de website te veranderen. Toch twijfel ik hier sterk aan.

Het eerste nieuwsitem verscheen op 22 januari 2007, nu dus meer dan 6 jaar geleden. Lees niet alles door, want soms moet ik er zelf om lachen om datgene wat ik ooit neergepent heb. Het was een belangrijke stap in de richting van een actieve koiwebsite, want in die tijd was het triestig gesteld met goed onderbouwde en up to date websites over koi.

Het was voor mij ook een stap in het ongewisse, maar achteraf bleek dat het een gooi in de goede richting was. Ik heb er veel plezier aan beleefd, en beleef nog altijd plezier aan de website. Soms moet ik even slikken, maar ondertussen heb zelfs ik geleerd om even te zwijgen als het te heet onder de voeten wordt.

De moeilijkheid is om steeds iedere dag iets te vertellen, en liefst nog iets dat interessant is om te lezen. Dit is niet altijd evident, en het valt me soms moeilijk. Vroeger kreeg ik nog wel eens de hulp van Rini. Die verhalen lees ik nog steeds met plezier, maar dat is ook al weer geruime tijd geleden, tot spijt van iedereen volgens mij. Ik kan of wil het echter niet afdwingen...het moet met volle goesting gebeuren of anders niet.

Af en toe denk ik er toch aan om de website te veranderen, maar dan denk ik aan eigen ervaringen. Hiermee bedoel ik dat ik telkens vervelend wordt als je een bestaande website regelmatig bezoekt, en dat je plotseling geconfronteerd wordt met het feit dat hij veranderd is, en je opnieuw moet zoeken. Plotseling heb je minder interesse, en laat je het zelfs afweten...

Er is soms niets beter om in je vertrouwde nest terug te komen, en je comfortabel voelen bij datgene wat je gewoon bent. Daarom dat ik de bal even terugkaats en aan trouwe lezers wil vragen wat zij vinden van eventuele veranderingen ? Aan de hand van bepaalde reacties kan je toch aanvoelen wat eventuele wensen zijn.

Het voornaamste is dat het over koi gaat, en dat de aanpassingen van de koi actueel en overzichtelijk is. Dit vraagt inzet en dit moet strikt bijgehouden worden. Met een trouwe lezersgroep die toch tussen de 6-700 vaste nieuwslezers gaat, blijf ik dit onderdeel goed verzorgen. Vooral tijdens mijn Japanreizen zie ik de lezersaantallen met 2-300 personen stijgen, en dan stijgt mijn bloeddruk ook.

Ik weet ondertussen uit ervaring hoe moeilijk het is om reacties teweeg te brengen. Soms denk ik dan weleens, hoe komt dat toch, maar langs de andere kant begrijp ik ook dat je niet altijd kan reageren of dat je iets te vertellen hebt.

Reacties zijn wel belangrijk in die zin dat je creativiteit als het ware gesponsored wordt, en dat je de kracht blijft putten in het verzinnen van nieuwsitems. Het is nu eenmaal zo dat je voedsel nodig hebt om de nodige brandstof op te slaan en deze om te zetten in nieuws. Het is me tot hiertoe best aardig gelukt, en ik hoop dat ik het in de toekomst nog een tijdje kan blijven doen.

Zou ik de website dus veranderen of niet ? Ik twijfel er nog steeds aan, want eigenlijk vind ikzelf de website nog altijd niet vervelend om naar te kijken.

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2150 euro, 900 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240