Aankomst van de nieuwe koi

Aankomst van de nieuwe koi

Het is een heel karwei, en als alles naar wens verloopt, kan je achteraf alleen maar genieten.

In totaal 39 nisai en sansai kwamen naar Arendonk, 2 werden onderweg opgehaald en gingen rechtstreeks naar Duitsland, zodat er 37 koi in totaal nu te bewonderen zijn in onze binnenvijvers.

Alles was weer vlot verlopen, geen problemen bij het ophalen, geen problemen tijdens het rijden, en de proceskes zal ik later wel weer aankrijgen.

Een vijver met Sakai FF, een vijver met Momotaro en een vijver met Taniguchi, kan het nog overzichtelijker, kan het nog beter. Temperatuur zowat 18° en de vissen kwamen goed uit de zakken. Weinig ammoniak, voldoende plaats in de zakken, meer moet dat niet zijn.

Een aantal films aan elkaar gekoppeld (5.47 min.) geven een klein overzicht van het gebeuren. Polleke genoot er in ieder geval met volle teugen van.

Ik was wel onder de indruk van de sansai die aangekomen waren. Ik had ze eerlijk gezegd niet zo hoog ingeschat. Ik had de meeste ingekocht omdat ze al 70 cm waren, en best indrukwekkend. Op deze manier dacht ik vele mensen te kunnen plezieren met een betaalbare grote sansai. Ik was best onder de indruk, en Polleke eveneens. Ik had ze aangekocht op de vorige veiling van Momotaro (oktober) en ze stonden als "iel" in mijn geheugen gegrift, maar niets was minder waar.

Ik zag de ogen van Polleke glinsteren, en ik zag dat hij zijn mening over grote mannen tegenover vrouwen toch lichtjes ging herzien. Het blijven mannen, maar ze zijn in Japan bezig om het verschil tussen beide op gelijk niveau te trekken. Dat zie je ook aan de veilingen, waar de mannen meer en meer hun opwachting maken. Als je dan nog in aanmerking neemt dat mannen over het algemeen minder problemen geven dan vrouwen, dan zegt dit voldoende.

Nu zijn goede mannen ook niet zo eenvoudig aan te kopen, want die prijzen rijzen ook al de pan uit. In oktober had ik er best nog een 5-tal willen bijkopen, maar ik moest het telkens afleggen tegen een Chinees die me iedere keer de mond snoerde met een dikke portemonnee...

Ik heb tevens mijn politiek voor 2014 lichtjes veranderd. Was het dit jaar de keuze om de veilingen af te schuimen, denk ik dat dit een goed keuze was, met goed resultaat. Maar vooral mijn instelling "Less is more" wil ik nog beter in de praktijk brengen. Goede vissen voor een betaalbare prijs, niet in de massa, maar in een degelijk assortiment is in 2014 mijn leuze.

Begin volgend jaar wil ik nog een 100-tal tosai aankopen, en bovendien de veilingen persoonlijk bezoeken. Goede vissen is de leuze die voorop staat. Geen onbetaalbare topvissen, want daar kan je alleen maar geld aan verliezen. We zien het graag, we vinden het fantastisch, maar daar blijft het ook bij...

Wat betreft tosai ga ik in 2014 mikken op een grote verscheidenheid, dus voor de eerste keer in grote mate iets anders dan gosanke, maar daarover later meer.

Meer afbeeldingen

Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 1
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 2
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 3
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 4
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 5
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 6
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 7
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 8
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 9
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 10
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 11
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 12
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 13
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 14
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 15
Aankomst van de nieuwe koi: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240