Ouderwets gezellig

Ouderwets gezellig

Worstenbroodjes (sausijzenbroodjes), artisanale honing en een lekkere tas koffie, meer moet dat niet zijn...

De worstenbroodjes werden door Polleke meegebracht, de honing is door Harold vervaardigt, en de koffie, tja...daar zorg ik voor....gezelligheid troef.

Vandaag werden echter de koi die nog in de binnenvijvers vertoeven overgeplaatst naar buiten. Hier zullen ze gedurende de volgende 4 maanden overwinteren op een aangename temperatuur van 18°. Tijdens mijn vakantieperiode zal ik een afkoelperiode naar 8° inlassen gedurende enkele weken.

Bekijk het mooie filmpje van 3.53 min.

Ik ben tevreden, ze zien er goed uit. Hier kan je goed het verschil bemerken tussen de koi die nog in Japan zijn gebleven, en de koi die bij Interkoi zijn gebleven. Het verschil is pakweg 5 cm en enkele euro's omdat de Japanse koi indrukwekkender zijn en makkelijker te verkopen.

Is dit nu beter ? Naar mijn bescheiden mening geloof ik dat er op langere termijn geen verschil meer zal zijn. De koi in Arendonk hebben misschien een jaar of twee langer nodig om de nodige lengte te bereiken, maar ondertussen heb je er meer plezier van. Langzaam maar zeker is een goede optie.

Deze koi hebben ondertussen enkele maanden binnengezeten, maar hebben weinig van hun klasse ingeboet. Het hi is iets of wat dunner geworden, maar helemaal niet gebroken of verminderd in kwaliteit, integendeel, het heeft nog dezelfde intensiteit als voorheen, en zal tijdens het verblijf buiten weer opgewaardeerd worden.

Het gros van deze koi zijn Taniguchi kohaku, Dainichi Showa en Marudo Sanke. Ze zijn gemiddeld om en bij de 50 cm en ik hoop dat ze tijdens de overwintering minimaal 53-55 cm zullen zijn. Ideale nisai om dan te verkopen en het volgend jaar de vijvers op te vrolijken.

Ondertussen kreeg ik een mooi mailtje aan van Arie, met het volgende nieuws: Hoppa….altijd leuk! koigate.nl/nl/nieuws/item/uitslag-koi-idol-november-2013. Weer prijs met een koi van Interkoi. ..

De mannelijke kohaku die Arie heeft aangeschaft begin dit jaar kwam van de veiling van Momotaro in februari begin dit jaar. Arie was er als de kippen bij om deze aan te kopen, en geef hem maar eens ongelijk. Dit prachtexemplaar was weer maar eens het bewijs hoe goed Arie een koi kan spotten, maar bewijst ook tegelijkertijd wat voor soort koi Interkoi aankoopt.

In 2010 de winnaar van het jaar met een kohaku van Momotaro, in 2012 de winnaar van het jaar met een sanke van Momotaro, en in 2013 de winnaar van november met een kohaku van Momotaro, en die ook zal meedingen naar de winnaar overall in 2013. Hier behoren we telkens tot de netwellers en niet tot de netnieters...hahahaha

Meer afbeeldingen

Ouderwets gezellig: afbeelding 1
Ouderwets gezellig: afbeelding 2
Ouderwets gezellig: afbeelding 3
Ouderwets gezellig: afbeelding 4
Ouderwets gezellig: afbeelding 5
Ouderwets gezellig: afbeelding 6
Ouderwets gezellig: afbeelding 7
Ouderwets gezellig: afbeelding 8
Ouderwets gezellig: afbeelding 9
Ouderwets gezellig: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240