Aanvulling assortiment,

Aanvulling assortiment,

Zoals jullie waarschijnlijk gezien hebben, ben ik volop bezig om het volledige assortiment vissen terug aan te vullen, voorzien van hun prijs.

Deze prijzen zullen 2x per jaar herzien worden, afhankelijk van de evolutie van de koi. Sommige koi evolueren beter dan de andere, en krijgen dan ook een ander prijskaartje, net zoals diegenen die minder goed geëvolueerd zijn. Gewoonlijk zal dit plaatsvinden in het voorjaar en in het najaar.

Dikwijls worden er vragen gesteld over de prijzen, en hoe die bepaald worden. Er is hier in principe geen algemene norm in te stellen. De prijsbepaling is afhankelijk van meerdere faktoren. De belangrijkste faktor die meespeelt is toch wel de aankoopprijs, dat kan je zeker stellen. Je moet je wel goed realiseren, en dat is zeker en vast een belangrijk gegeven, hoe hoger de kwaliteit, des te hogere sprongen maakt de prijs. Als je al de modale koi koopt kan je een normaal patroon terugvinden. Als je echter te doen krijgt met het betere werk, zijn er meerdere faktoren die een rol spelen. Wat is je relatie met je kweker, hoe is de kweker op die dag gezind ? Heeft hij veel verkocht of weinig, kan hij geld gebruiken of niet ? Gunt hij je de vissen of niet. (zeer belangrijk). Hoge kwaliteitsvissen scoren altijd goed, en zullen ze nooit makkelijk van de hand doen voor weinig geld, in feite nooit, dat is een fabeltje.

De mooiste deal die ik heb kunnen maken bij een nieuwe kweker was begin dit jaar bij Yamamatsu. Alles klikte gewoon, terwijl de eerste indruk mij helemaal niet beviel. Feit was dat het zowat einde seizoen was, Toshiaki geïnteresseerd was door onze gedrevenheid en toch wel goede kennnis, dat ze voldoende tategoi over hadden, en last but not least, dat ze een visje uitgezet hadden om een grote vis te vangen. Hiermee bedoel ik dat ik bij mijn bezoek in het najaar prijzen moest betalen, die ik niet voor mogelijk achtte. Blijkbaar was het hun bedoeling van, nu heb je in het voorjaar geweldige koi mogen kopen, nu gaan wij proberen de vruchten te plukken. Lekker mis hoor, ik gun het ze wel en wil hun best wat gunnen, maar niet ten koste van mijn centjes waar ik hard voor moeten werken heb. Geen Yamamatsu dan maar. Een ander voorbeeld zijn de 2 showa van Dainishi die ik aangekocht heb. Als je deze prijzen hoort, dan krijg je het ook even benauwd. Weet je dat ik 3 weken onderhandeld heb om deze in te kopen, en dan nog was het kantje boordje ?

Dan kom ik bij Yamatoya, en dat is ook altijd een gehakketak over prijzen. Ik vind het een fantastische man, en hij heeft zalige koi, maar wat een gebakkelei is dit altijd. Als je eens moest weten hoe ik me in alle bochten moet wringen om uiteindelijk toch een goede aankoop te doen, dat hou je niet voor mogelijk. Een veelzeggende opmerking van hem was: ja maar, hij heeft toch al veel koi van mij gekocht die heel goed geëvolueerd zijn in mijn mudpond, dan mag hij toch wel eens wat meer betalen ? Ik begrijp het, maar dan toch niet ten koste van mijn klanten en mijn portemonnee…

Een nieuwe relatie die ik probeer op te bouwen nu is met de familie Sekiguchi. Prachtige en lieve mensen met een sterke familiaal trekje, maar vooral goede showa die hier in het land zeer gewild zijn. Ik ga er alles aan doen om de band verder op te bouwen.

Dan komt Momotaro in “the picture”. Hier wordt ik altijd goed ontvangen, niet meer of minder dan iemand anders, maar altijd correct. De prijzen zijn hoog, maar er wordt je altijd wat gegund achteraf, en dat maakt veel goed. Vooral de veilingvissen geven mij een goed gevoel. Hier kan je niet in onderhandelen. Je bied en je betaalt de prijs, punt uit. Soms moet je hoog bieden, soms valt het mee, maar je bent bijna pertinent zeker dat je een goede koi hebt. te pakken, soms zelfs hele goede, zoals de laatste veilingvissen die gewoon geweldig zijn. Mijn relatie met Daisuke is heel goed. Onlangs heeft hij me nog 5 visjes van 5 cm geschonken voor mijn kleinkinderen, en daar scoren ze hoge punten mee. Wat er ook gezegd wordt van Momotaro, ik blijf hem trouw.

Samengevat kan ik het volgende zeggen. Mijn vissen kosten heel veel geld, daar ben ik mij terdege van bewust, want ik ben ook maar een gewone mens, maar eigenlijk zijn mijn vissen goedkoop in verhouding genomen prijs/kwaliteit, want onze kwaliteit wordt niet in deze hoeveelheden aangekocht.

Dit allemaal gezegd zijnde, wil ik iedereen bedanken die dit jaar het vertrouwen aan Interkoi hebben gegeven en koi hebben aangekocht. Ik hoop dat we ons werk in de toekomst op deze manier verder kunnen zetten. Ik zal er in ieder geval mijn best voor blijven doen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240