Af en toe wat promotie kan geen kwaad

Af en toe wat promotie kan geen kwaad

Het is soms heel moeilijk om koi goed in te schatten naar waarde. De waarde die ik aan koi moet geven is een combinatie tussen kwaliteit, prijs en verkoopspotentieel.

Een koi kopen die goed is, maar die verkooptechnisch niet in de markt ligt, blijft iets, wat vrij moeilijk ligt. Ik probeer altijd koi te kopen die voldoen aan de kwaliteitsnormen, maar die tevens ook voldoen aan de verkoopsnormen, anders kan je niet overleven in deze harde koibusiness.

Bij sommige echter moet ik mijn eigen gevoel de bovenhand geven en toch een koi kopen waarvan ik weet dat hij moeilijker zal te verkopen zijn. Ik zal proberen een voorbeeld te geven. Deze sanke van Momotaro is volgens mij één van de beste koi die ik aangekocht heb, maar ik wist vooraf dat ik deze moeilijk zou kunnen verkopen. Het probleem bij deze koi is het patroon dat op dit moment niet populair is. De kwaliteit echter van deze koi, is van bijzonder hoge klasse, daar is Daisuke het zelfs mee eens.

Nu wil ik daar geen discussie over voeren, want dat heeft geen enkel nut, maar hou deze toch maar in de gaten als ze 80 cm zal zijn. Zo zijn er nog enkele andere koi die hetzelfde fenomeen vertonen.

Eén van deze koi die op ons een geweldige indruk heeft nagelaten is deze kindai ginrin showa. Het waauw effect was hier bij ons zeker van toepassing, tenminste bij mij en Matthijs. Het was een kolos van een showa met een uitstraling die niets te wensen overliet. 66 cm pure dynamiek en kracht. Ik heb lang getwijfeld en lang onderhandeld om deze showa aan te kopen, want ik wist dat ze moeilijk in de markt zou liggen.

Toch haalt het gevoel het hier van de commerciële bedenking, en heb ik achteraf toch besloten om deze aan te kopen. Zo heb ik er nog wel een paar aangekocht, die ik zelfs achter de hand heb gehouden, en nog niet op de site heb gezet. Het zijn koi die het moeten maken als ze éénmaal in Arendonk rondzwemmen., en je totaal van de kaart brengen als je ze "in the flesh " ziet.

Goedkoop zijn deze koi niet, maar betaalbaar wel. Wie zich wil laten verleiden om toch een kindai ginrin showa aan te kopen, die bovendien nog veel in petto heeft voor de toekomst, dan kan je me altijd contacteren. Ik hou ervan, Matthijs houdt er ook van, Polleke weet ik niet, maar is er iemand daar in het onbekende die er ook van houdt ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240