Afscheid van enkele grootheden

Afscheid van enkele grootheden

Misschien nog eens mooi om een overzicht te geven van enkele afscheidnemende grootheden in de koiwereld.

De voornaamste hiervan is Lion Queen die op dit moment nog in leven is, tenminste tijdens mijn laatste reis heb ik ze nog gezien. Ze zag er eigenlijk al niet meer uit, maar het kan ook zijn dat het maar tijdelijk was, dat kan ik niet beoordelen.

In dit filmpje wordt ze geflankeerd door enkele mannen, en ziet ze er nog stralend uit. Je kan in woorden niet omschrijven hoe imposant deze koi is als je ze live ziet, en dan bedoel ik niet in een vijver, maar in een bowl vlakbij.

Als je ze live van dichtbij ziet, weet je niet wat je voor je hebt. Ik heb telkens het geluk gehad om er bij te zijn als ze gebowld worden, en geloof me, het is met niets te vergelijken, niet in je stoutste dromen.

De laatste keer dat ik aanwezig was heb ik aan Adam gevraagd hoe oud ze was, en volgens hem zou ze nu 9 jaar moeten zijn. Iedereen zal al wel eens de foto gezien hebben van de ontwikkeling van Lion Queen van nisai naar rokusai.

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ik verschillende koi heb rondzwemmen met éénzelfde uitstraling, maar slecht ééntje van die grootte. Dit wil nu niet zeggen dat ik allemaal Lion Queens heb rondzwemmen, want dat is een ander verhaal, maar de mogelijkheden zijn aanwezig.

Kijk maar naar de foto’s van de nisai die momenteel bij Interkoi rondzwemmen. Misschien ben ik nu aan het fantaseren, maar waar zouden we zijn als we niet meer kunnen dromen en fantaseren ? Alleen ben ik bang dat we niet genoeg kennis hebben om het vervolg eraan te breien.

De serie die ik nu echter heb rondzwemmen, en waar er nog maar slechts eentje van over is, zal ik sowieso proberen op te volgen, want dit zijn zonder twijfel kanshebbers om het zeer ver te brengen. Ik denk trouwens niet dat ik een serie zoals deze nog eens op de kop kan tikken, maar opgeven doe ik het niet.

Ook wil ik een hommage brengen aan 2 andere oyakoi, die helaas de strijd wel verloren zijn ondertussen. Met name de ongenaakbare TM-kohaku die ons dit jaar verlaten heeft en de imposante Red Tiger die ook niet meer is.

Red Tiger was de lieveling van Toon, die vooral geïmpressioneerd is door het prachtige hi dat deze showa kan vererven. Zelf heeft hij verleden jaar een Red Tiger showa aangekocht van mij om deze bloedlijn verder te zetten in zijn persoonlijke kweek.

In dit filmpje zie je de female showa van Red Tiger, en de mannelijke showa van Toon zelf, die hij van Maeda en Daisuke gekregen heeft voor zijn toegewijding en zijn trouw in de werkzaamheden die hij ieder jaar doet bij Momotaro.

Een vergeten grootheid die ik nog kan laten zien, en waar ik het geluk had om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn is de verkoop van white tiger, maar helaas is deze verkoop nooit doorgegaan achteraf, waarover ik het maar niet zal hebben. Dat let ons niet om te genieten van dit laatste filmpje waar white Tiger en TM kohaku samen te zien zijn.

TM-kohaku nog White Tiger zouden ooit bekwaam geweest zijn om Grand Champion te worden volgens Adam, maar alle oyakoi die ik hier voorgesteld heb, waren bijzonder goede ouderdieren die in mijn ogen geweldige offspring hebben voortgebracht.

Een oyakoi waar ik altijd een zwak voor heb gehad, maar nooit op film heb kunnen vastleggen, is Black Dragon. Black Dragon is een zuster van Lion Queen, uit dezelfde ouders, maar een jaar jonger.

Ik heb wel een afstammeling van haar op film gezet. Deze is in 2015 voor bijzonder veel geld verkocht, en was toen dacht ik de duurste koi ooit geveild bij Momotaro en misschien wel van alle veilingen. Wat er achteraf van geworden is weet ik helaas niet, je kan niet alles bijhouden…

Wil je geloven dat ik zelf plezier heb om de filmpjes nog eens te bekijken terwijl ik dit nieuwsitem aan het lezen ben ? Wat ben ik blij dat ik altijd alles netjes heb bijgehouden !

Meer afbeeldingen

Afscheid van enkele grootheden: afbeelding 1
Afscheid van enkele grootheden: afbeelding 2
Afscheid van enkele grootheden: afbeelding 3
Afscheid van enkele grootheden: afbeelding 4
Afscheid van enkele grootheden: afbeelding 5
Afscheid van enkele grootheden: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240