Tja, als de kat van huis is

Tja, als de kat van huis is

Ik kan beter op verlof gaan zo lijkt het wel, want iedereen komt even piepen als ik er niet ben, inclusief gebak en sake heb ik begrepen... Ik denk echter niet dat mijn vrouw dat erg zou vinden.

Is het niet mooi dat een zaak zonder zaakvoerder geleid wordt door de klanten ? Bovendien heb ik geen enkel probleem om ze het volle vertrouwen te geven, en zo moet het zijn.

Zowel Ben als Polleke, als Rudy, als Johan, en alle andere aanwezigen zetten hun beste beentje voor om de gezelligheid optimaal te houden, waarvoor mijn oprechte dank.

Ondanks het feit dat er altijd wat weinig plaats is in de winterperiode op mijn winterstekje, vind ieder toch een plekje om mee te luisteren naar de onverbeterlijke uitleg van Ben, maar waar wel veel waarheid en knowhow in steekt, terwijl Polleke en Rudy voor de rest zorgen, en die kennen dan ook nog eens iets van koi. Alle neuzen staan in dezelfde richting...

Ik heb er met plezier naar geluisterd en proberen mee te genieten voor zover dat mogelijk was. De internetverbinding is niet optimaal in het hotel, dus het downloaden van bestanden is een langdurig gebeuren en vergt het nodige geduld.

Het is één van de weinige minpuntjes in dit overigens geweldig hotel als je van rust houd. Dan pas kom je tot het besef hoe afhankelijk we zijn geworden van sociale media en het online gebeuren.

Ik kon de uitleg van de bespreking van de kohaku niet helemaal volgen, maar dat het interessant was leek me wel duidelijk. Ik weet niet wie er als winnaar uit de bus is gekomen van de kohaku, maar ik heb wel mijn vermoeden. Ik weet niet of de kwaliteit van de filmpjes goed genoeg is, want ze werden met telefoon gemaakt, en gewoonlijk is dat toch iets minder.

Trouwens als je bedenkt dat deze serie van augustus 2015 zijn, en zeg maar 5-10 cm achterstaan op de koi die in mei geboren zijn, dan zou dit voldoende moeten zeggen.

Ik heb veel vertrouwen in deze kohaku, ondanks het feit dat er over de ouderdieren niet veel gekend is. De hi kwaliteit laat wel zien dat er verschillenden ouderdieren zijn, maar het is moeilijk in te schatten.

Doordat deze serie niet uit de veiling komt, wordt er geen info over de oyakoi meegegeven. Niet geselecteerd voor de veiling, gaan ze samen in een vijver en is de informatie over de ouders weg. Als je nu veel kent van de ouderdieren zou je misschien nog wat kunnen raden wie het ouderdier is, maar dat is gedeeltelijk gokwerk. Misschien meer iets voor Toon die nog meer gedetailleerde info van de oyakoi heeft, en ze nog beter kent.

Het zou mooi zijn, mochten deze 3 kohaku in 3 verschillende goede vijvers kunnen opgroeien, maar ik ben bang dat ik geen 3 personen gevonden krijg die deze test mee willen doen. Ik ben wel bereid om mee te denken, want ik sta 110% achter deze kohaku, maar het zijn tenslotte geen goedkope beestjes.

Moesten er wel 3 mensen gevonden worden die mee willen werken, mogen ze me altijd contacteren en het zou een mooi project kunnen worden. Ik zou dan uitgaan over een tijdspanne van minstens 3 jaar met regelmatige updates en vooraf gedane uitspraken die genoteerd worden.

Het volgende filmpje dat werd gemaakt en doorgestuurd was een evaluate van deze sanke. Zoals Ben zegt, hier is werk aan, maar dit is een sanke voor het grote werk in mijn ogen, en de vraag is nog maar of deze het zal maken. Ik herhaal dan ook graag mijn gezegde: Zekerheid kan je niet kopen.

Ik heb ze Wakana II genoemd omdat wij hopen en denken dat ze evenveel in haar mars heeft als Wakana. Dit wil niet zeggen dat ze evengoed zal worden, maar de basis is gelegd en de rest moet je zelf proberen eruit te halen.

Een vergelijkbare sanke heb ik ook nog in Japan zitten, en die heeft er wel iets van weg. Ik herinner me niet meer hoe groot ze in oktober was, maar ik geloof 68 cm.

Ik wil toch iedereen die gisteren aanwezig was toch eens persoonlijk bedanken voor hun aanwezigheid. En ik ben blij dat ik met een gerust gemoed op vakantie kan gaan met de zekerheid dat alles naar wens verloopt in Arendonk.

Terwijl ik hier mijn nieuwsitem zit te schrijven, is het hier 10 uur s’morgens en liggen jullie vermoedelijk lekker in je bed, want het is daar 3 uur. Ik heb één voordeel…ik heb voldoende tijd om alles op een rijtje te zetten en een nieuwsitem in elkaar te steken.

Ik heb wel het wereldkampioenschap veldrijden voor de vrouwen kunnen volgen via de lifestream van sporza.be en ik moet zeggen dat ik heb genoten. Het was een fantastische wedstrijd en ik hoop dat het vandaag een even mooie wedstrijd wordt. Naast koi, vind ik veldrijden geweldig om te volgen en uiteraard was ik bijzonder blij met de zege van Sanne Cant.

Meer afbeeldingen

Tja, als de kat van huis is: afbeelding 1
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 2
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 3
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 4
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 5
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 6
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 7
Tja, als de kat van huis is: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240