Altijd spannend

Altijd spannend

Op 3 November wordt de Matsue Tategoi Kai show gehouden op de Narita Koi farm met de nisai die verkocht werden in de lente. Ik doe ook mee...

Na hun opgroei seizoen zullen ze gepresenteerd worden, en de beste koi zullen gekozen door de aanwezigen.

Interkoi heeft een aantal van deze koi aangekocht, en nu is natuurlijk de vraag of ik kans maak om één van de prijzen te winnen.

Ik kan me niet goed meer herinneren welke prijzen eraan verbonden zijn, maar als ik me niet vergis krijgt de winnaar een prijs aangeboden van 1 miljoen yen, wat toch overeenkomt met een kleine 8400 euro op dit moment. Er worden ook meerdere prijzen verdeeld.

Je weet nooit, want de ontwikkeling van een koi tijdens een seizoen is onvoorspelbaar. Het hoeven niet steeds de duurste te zijn die het beste ontwikkelen.

Toch zet ik alle kohaku die meedingen naar de prijs nog even op een rijtje en dan is het maar afwachten of er een prijs behaald wordt.

Kohaku KO-N19-46 in april 63 cm

Kohaku KO-NA19-48 in april 62 cm

Kohaku KO-NA19-426 in april 60 cm.

Het waren toen al flinke nisai met een flink formaat. Normaal zou je moeten verwachten dat ze op dit moment, sansai dus, al rond de 70-73 cm zullen zijn. Ik verwacht sowieso flinke jumbo kohaku.

Wie trouwens nog interesse heeft om één van deze kohaku aan te kopen, mag me altijd contacteren.

De meest belangrijke aankoop van toen mocht helaas niet meedoen met de wedstrijd, omdat deze tot een andere, lees hogere en beter categorie behoorde.

Kohaku KO-NA19-424 van 61 cm is dan ook een bijzonder belangrijke koi, en het verschil in kwaliteit zou duidelijk moeten zijn.

Het is tegelijkertijd angstaanjagend om te weten hoe ze uit de mudpond zullen komen, want het zijn kostelijke koi geweest. Ik hoop uiteraard op een prijs, maar ik weet dat het moeilijk zal zijn. Je weet echter nooit !

Als ze op 3 November zullen gepresenteerd worden, zullen ze vermoedelijk ook kort nadien moeten verscheept worden. Het zullen dit najaar drukke tijden worden, ik zal alles goed moeten regelen en onder controle houden, daarom….spannende tijden.

Dan nog een vraag waar ik graag jullie commentaar op verwacht. Mijn systeem van codenummers geven is normaal goed bekend bij de meesten.

Ik ben echter van plan om de codenummers voor de koi van een veiling te veranderen door het systeem te gebruiken dat ik toepas bij koi die niet op de veiling werden aangekocht.

De nummering van de veilingkoi is vrij duidelijk voor diegenen die het kennen, maar in gebruik is het soms wat ingewikkelder, toch zeker voor de mensen die het systeem niet zo goed kennen.

Een voorbeeld: een koi die ik nu in oktober op de veiling zou aankopen (dus fiktief nummer) zou als codenummer KO-V19-101 met andere woorden, omgezet in praktijk zou de info van de koi als volgt zijn:

KO= kohaku

V19= veiling 19

10= maand oktober

1= de eerste koi op de veiling of nummer 1

Dit zou dan in normale codering, nummer 1910001 worden wat iets eenvoudiger is. Het enige wat dan niet duidelijk is, is dat je niet onmiddellijk kan zien of het een veilingkoi is.

Wat is jullie mening ? Het systeem behouden of het systeem aanpassen. ...of maakt het je niet uit ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240